ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟ

Από τη "Δημοκρατική Συνεργασία" λάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:


ΤΡΙΤΗ 19/10/2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το βράδυ της Τετάρτης 13/10/2010 έλαβα τηλεφωνική πρόσκληση από τον κ. Κωνσταντίνο Μιχόπουλο, τέως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες», προκειμένου να συζητήσουμε το ενδεχόμενο αποδοχής από την πλευρά μου, πρότασής του για συνεργασία και κοινή κάθοδο των συνδυασμών μας, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Κατόπιν της πρόσκλησής του συναντήθηκα μαζί του στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες», όπου μου έθεσε τους ακόλουθους όρους, τους οποίους χαρακτήρισε αναπόσπαστα στοιχεία της πρότασής του για συνεργασία με το συνδυασμό μας.

Συγκεκριμένα, ζήτησε:

1. Να καταγγελθεί το Μνημόνιο Χρηματοδότησης που έχει αποδεχθεί το Κοινοβούλιο και έχει προτείνει το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε.
2. Να καταγγελθούν τα «χρίσματα» που έχουν δοθεί σε άλλους συνδυασμούς που κατέρχονται στις προσεχείς εκλογές.
3. Να γίνει σύνδεση των ονομάτων και αλλαγή των σημάτων των συνδυασμών μας.
4. Να απομακρυνθούν στελέχη του συνδυασμού μας, τα οποία χαρακτήρισε ως «ανεπιθύμητα».
5. Να αποδεχθούμε στους κόλπους του συνδυασμού μας, 15 στελέχη του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες», τα οποία θα συμπεριλαμβάνονταν στο κοινό ψηφοδέλτιο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
6. Να υπάρξει δέσμευση ότι δύο (2) από τα στελέχη που θα συμπεριλαμβάνονταν στο κοινό ψηφοδέλτιο και θα εκλέγονταν δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, θα καταλάμβαναν, δύο (2) αντίστοιχες θέσεις αντιδημάρχων, για την επόμενη δημοτική περίοδο.


Κατόπιν της παράθεσης αυτών των όρων και της λήξης της συζήτησης, συμφωνήσαμε να απαντήσουμε στην πρότασή του, την επομένη ημέρα και να την κοινοποιήσουμε στον ίδιο, εφόσον θα ερχόταν στο εκλογικό κέντρο της «Δημοκρατικής Συνεργασίας».
Αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης συγκάλεσα εκτάκτως το σύνολο των στελεχών του συνδυασμού μας, τους ενημέρωσα για την πρόταση συνεργασίας του κ. Κ. Μιχόπουλου και τους όρους που έθεσε.
Εξήγησα ότι η αποδοχή της πρόσκλησης για συνάντηση με το συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» έγινε στα πλαίσια και μόνον της αρχής του πολιτικού πολιτισμού και θα ήταν αγενές να μην προβώ σε αυτή την κίνηση.

Τόνισα ότι όροι (2) έως και (6) ήταν απαράδεκτοι και προσβλητικοί γιατί:

1. Η απόδοση χρισμάτων, από τα πολιτικά κόμματα σε εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να προβαίνει κανείς σε ανώφελες «καταδικαστικές κορώνες».
Εξ’ άλλου, η επιλογή των «χρισματούχων», όπου και όποτε γίνεται από τα πολιτικά κόμματα, ενίοτε «καταδικάζεται» από τους ίδιους τους πολίτες.

2. Το όνομα και το σήμα του Συνδυασμού μας αποτελούν συστατικά στοιχεία της παράταξής μας και δε μπορούν να υποστούν καμία αλλοίωση.

3. Οι πολιτικές δίωξης και η επαναφορά του «ιδιωνύμου» πηγάζουν από φασιστικά μυαλά, προσβάλλουν την προσωπικότητα των στελεχών μας και είναι ξένες προς τις αρχές μας.

4. Είναι υποτιμητική η αντιμετώπιση στελεχών οποιασδήποτε δημοτικής παράταξης, όταν γίνονται «αντικείμενα ανταλλαγής», που προσβλέπουν σε αλλότριες εξυπηρετήσεις.
Η ένταξη κάθε στελέχους σε οποιονδήποτε συνδυασμό αποτελεί προϊόν κοινής συμφωνίας μεταξύ αυτού και του επικεφαλής και δε μπορεί να αναιρείται από τον τελευταίο για οποιονδήποτε λόγο.
Αυτή την αρχή τη σεβάστηκα και στην προηγούμενη θητεία μου, αναλαμβάνοντας προσωπικά κάθε ευθύνη και κόστος!

5. Τα αξιώματα των αιρετών της αυτοδιοίκησης είναι τιμητικά και άμισθα. Όσοι αποδέχονται αυτή την τιμή που ο λαός του δίνει, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την προβλεπόμενη αποζημίωση, που ο Νόμος προβλέπει, είναι άξιοι της μοίρας τους.

Κατόπιν των εκτεθέντων, ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος, από την οποία προέκυψε ότι η πρόταση του κ. Μιχόπουλου δε μπορούσε να γίνει αποδεκτή.

- Γιατί δεν υπήρχε κατ’ αρχήν ανάγκη τέτοιου είδους συνεργασίας με το συνδυασμό του.
- Γιατί το όψιμο ενδιαφέρον του για συνεργασία αποδείκνυε ότι τα κίνητρά του δεν ήταν αγαθά και δεν προσέβλεπαν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου.
- Γιατί οι όροι που έθεσε, εκτός από τον πρώτο, ήταν απαράδεκτοι και προσβλητικοί.

Συμφωνήσαμε ότι θα ήταν αποδεκτή η πρόταση συνεργασίας μόνον στην περίπτωση που θα μπορούσε να υπάρξει σύγκλιση των προγραμματικών μας θέσεων, για την ανάπτυξη και το μέλλον του τόπου.
Την επόμενη ημέρα Πέμπτη 14/10/2010, ο κ. Κ. Μιχόπουλος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας, όπου του κοινοποιήσαμε την άρνησή μας να αποδεχτούμε την πρότασή του για συνεργασία, για τους παραπάνω λόγους.
Δηλώσαμε επίσης ότι θα αποδεχόμασταν συνεργασία εφόσον υπήρχε σύγκλιση των προγραμματικών μας θέσεων, ωστόσο δε διαπιστώθηκε τέτοια διάθεση από τον κ. Κ. Μιχόπουλο, και έτσι δεν καταλήξαμε σε καμία συμφωνία συνεργασίας.

Ο κ. Κ. Μιχόπουλος το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανακοίνωσε ότι διαλύει το συνδυασμό του και κατέρχεται στο συνδυασμό «Δημοτική Αναγέννηση» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Δήλωσε ότι ωθήθηκε σε αυτή την κίνηση, καθ’ ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση συνεργασίας που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, και προς το συνδυασμό μας.
Δεν αναφέρθηκε όμως στους όρους που έθεσε, με σκοπό να διαβάλει την αληθινή κατάσταση των πραγμάτων.
Εκ του αποτελέσματος, διαπιστώσαμε όλοι ότι είτε δεν έθεσε τους αντίστοιχους όρους στο συνδυασμό «Δημοτική Αναγέννηση» είτε καταδέχθηκε να προσχωρήσει σε αυτό το συνδυασμό «άνευ όρων».
Επέλεξε να «λιποτακτήσει» από τον ίδιο του το συνδυασμό, ευελπιστώντας να διασφαλίσει την προσωπική παρουσία του στα πολιτικά πράγματα του τόπου, πάση θυσία, αψηφώντας τους πολίτες που πίστεψαν στις αρχές που διατεινόταν ότι πρέσβευε.
Είχε δικαίωμα να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. Ωστόσο, δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιρρίπτει ευθύνες στο συνδυασμό μας, στην προσπάθειά του να βρει άλλοθι για τη δική του φυγοπονία.


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μου λύθηκε η απορία . Είδα τον Ολι Ρεν πτώμα. Λέτε από την καταγγελία του μηνμονίου να είναι έτσι ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανεσούρδουμου τα σκέλη 1.
.Ο αντιμνημονιακός και κατά των χρισμάτων κος Μιχόπουλος. Ετάχθη τελικά με τον συνδυασμό που πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ το οποίο μας έβαλε στο μνημόνιο.
Ανεσούρδουμου τα σκέλη 2.
.Ο κύριος Μιχόπουλος που μιλούσε για φασίζουσα ναρκισσιστική αντίληψη περί πολιτικής (σ ε προηγούμενη επιστολή απάντηση στον καραθαναση ) τώρα απαιτεί να φύγουν κάποιοι από τον συνδυασμό του κύριου Μπούρα γιατί είναι ανεπιθύμητοι (αυτό και αν είναι Δημοκρατικό.)
Ο τρόπος που έγινε η προσχώρηση στο συνδυασμό του κύριου Τσιριγώτη και η ερασιτεχνική θεατρικότητα της διαδικασίας που παίχτηκε μπροστά στα μάτια μας .Μου έκανε όχι μια μάλλον πολιτική διαδικασία.

Υ.Γ
ΨΗΦΙΖΩ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ. ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ανεσουρδουμου τα σκελη ειναι εκφραση απο την ΧΙΟ και σημαινει μπερδεψα τα ποδια μου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O MPOYRAS FILE PRAGMATI EINAI ENTIMOS KAI PISTEYO OTI AJIZEI KAI MIA DEYTERH TETRAETIA.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;