ΑΠΑΝΤΗΣΗ (2) ΣΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΟΡΤΥΝΟΣ


Λάβαμε την ακόλουθη απάντηση από τον κ. Δήμαρχο Γόρτυνος και υποψήφιο Δήμαρχο του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Μεγαλόπολης.


Απάντηση σε δημοσίευμα του blog της ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ

Κύριοι,

Επειδή αυτή η ιστορία κατάντησε βαρετή θα σας μιλήσω χωρίς περιστροφές: Η απάντηση σας στάλθηκε ηλεκτρονικώς. Πρώτα σε σας και ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε σε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής. Δεν είναι δυνατόν να την έλαβαν οι άλλοι και σεις να μη τη λάβατε. Αν δεν παρακολουθείτε τα e-mail σας, προφανώς δεν φταίμε εμείς. Όσο για τα περί «δεοντολογίας που απαιτούν οι αρχές της δημοσιότητας», κοιτάξτε τον καθρέφτη και θα σας αποκαλύψει πολλές αλήθειες.
Ο περί ου ο λόγος κύριος, φιλοξενείται κατά κόρο στην εφημερίδα σας με ανοιχτές επιστολές προς το λαό, άρθρα κλπ και προφανώς δεν είναι τυχαίο αυτό. Παρεμπιπτόντως σας λέω πως ο ίδιος ζήτησε να τον συνοδεύσω να δει τα έργα στο δήμο Γόρτυνος. Είναι γνωστή η τακτική. Ακολουθήθηκε στο δήμο Μεγαλόπολης και τον βούλιαξε τέσσερα χρόνια στη διχόνοια και στην απραξία. Εγώ δεν θα ασχοληθώ με  τέτοιες γραφικότητες. Δεν θα επιτρέψω να ξεστρατίσει η προεκλογική κουβέντα από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, σε ανόητες αντιπαραθέσεις που κάποιοι για ευνόητους λόγους, επιδιώκουν. Δεν θα συμβάλλω στο να βυθιστεί και ο νέος «Καλλικρατικός» δήμος Μεγαλόπολης στην απραξία για την επόμενη τετραετία. Το λέω και προς εσάς, τα έργα του Δήμου Γόρτυνος όποιος τα αμφισβητεί μπορεί ελεύθερα να κάνει την έρευνά του. Για μας, από ένα σημείο και μετά, είναι αδιάφορο τι υποστηρίζει ο συγκεκριμένος κύριος ή εσείς. Όμως θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε, αν  ασπάζεται τις απόψεις σας ο κ Μπούρας.
Ο ρόλος του «άτυπου ιδεολογικού εκφραστή» του κ. Μπούρα που χρεώνεται από την τοπική κοινωνία στην εφημερίδα σας, δεν είναι μομφή,  θεωρούμε ότι είναι απολύτως θεμιτός στη δημοκρατία. Αν σας ενοχλεί, δεν έχετε παρά να τον αρνηθείτε. Για να διαπιστώσετε ότι ο κόσμος πιστεύει πως παίζετε αυτό το ρόλο, δεν έχετε παρά να βγείτε στην πλατεία και να ρωτήσετε τον πρώτο περαστικό. Μη κρύβεστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό σας. Εμείς ευθαρσώς λέμε πως έχουμε την ίδια άποψη και μην επιφυλάσσεστε καθόλου, να ενεργήσετε όπως εσείς νομίζετε…
Όσο για το ποιος ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα έργα του δήμου Γόρτυνος, ιδού τι λέτε στο δημοσίευμά σας 16/7: «… καλό είναι ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος να φροντίσει σε επόμενη ενημέρωση στην οποία θα προβεί, να δώσει πιο λεπτομερή στοιχεία σχετικά με το σύνολο των έργων που έχουν εκτελεσθεί, όπου το συνολικό τους ύψος θα ανταποκρίνεται επακριβώς στο ύψος των σαράντα και πλέον εκατομμυρίων. Η Παρρησία προτίθεται να διαθέσει, δωρεάν, όσο χώρο χρειασθεί για να καταγραφεί όλο το έργο του κ. Δημάρχου Γόρτυνος, εφόσον το επιθυμεί.»
Ανταποκριθήκαμε στο αίτημά σας, σας στείλαμε λεπτομερή κατάλογο των έργων μας, τα δημοσιεύσατε, σας ευχαριστήσαμε γι αυτό και ζητήσαμε ταυτόχρονα να κάνετε το ίδιο και με τους άλλους δημάρχους του λεκανοπεδίου, διαφορετικά θα θεωρούσαμε πως είσαστε μεροληπτικοί σε βάρος μας. Αρνηθήκατε πεισματικά να το πράξετε, προσπαθώντας να δικαιολογηθείτε με διάφορους λεκτικούς ακροβατισμούς. Δικαίωμά σας. Κατανοούμε την αγωνία σας να αποσιωπήσετε το ανύπαρκτο έργο του δημάρχου Μεγαλοπόλεως. Κατανοούμε επίσης την αδυναμία σας να δεχθείτε ότι υλοποιήσαμε αυτό το «τιτάνιο» -όπως ειρωνικά αποκαλείτε- έργο, γιατί προφανώς έχετε ως μέτρο σύγκρισης το ελάχιστο έργο που υλοποιήθηκε στον κατά πολύ μεγαλύτερο δήμο Μεγαλόπολης. Λυπούμαστε, αλλά επαναλαμβάνουμε πως μεροληπτείτε σε βάρος μας. Όσο για το mea culpa σκεφτείτε το σοβαρά όσο είναι καιρός...
Κώστας Μιχόπουλος
Δήμαρχος Γόρτυνος
Υποψήφιος δήμαρχος Μεγαλόπολης


Επ' αυτής της επιστολής έχουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

1. Επιμένουμε στο γεγονός ότι δε λάβαμε την προηγούμενη απάντηση του κ. Δημάρχου Γόρτυνος. Δεν προχωρούμε σε άλλες ενέργειες επ' αυτού, καθ'ότι δε θα θέλαμε να τον φέρουμε περισσότερο σε δύσκολη θέση.

2. Η επιμονή του να αναφέρεται στον κ. Π. Καραθανάση δεν έχει νόημα, απεναντίας μπορεί να θεωρηθεί ως ενέργεια κατά της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης. Ο κ. Καραθανάσης, επαναλαμβάνουμε, δεν είναι συνεργάτης της "Π", ανεξάρτητα εάν έχει γράψει μερικές φορές σε αυτήν, και επίσης επαναλαμβάνουμε ότι είναι υπεύθυνος για όσα γράφει.

3. Η επιμονή του να αναφέρεται στον κ. Δήμαρχο Μεγαλόπολης και τα πεπραγμένα του δεν είναι κατανοητή. Η αδυναμία του κ. Δημάρχου Γόρτυνος να διακρίνει ότι η "Π" είναι ανεξάρτητη και κάνει του κεφαλιού της, είναι δικό του πρόβλημα. 

4. Επαναλαμβάνουμε (τρις) ότι η "Π" είναι ανοικτή σε όποιον άλλον Δήμαρχο επιθυμεί να δείξει το έργο του. Ούτε αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό από τον κ. Δήμαρχο Γόρτυνος.

5. Δεν αποδεχόμαστε κανένα χαρακτηρισμό του τύπου "ιδεολογικός εκφραστής", και επιμένουμε σε αυτό.

6. Η αδυναμία του κ. Δημάρχου Γόρτυνος να απαντήσει στο "πόθεν έσχες" των έργων ύψους 42.000.000,00€ δημιουργεί μάλλον εκνευρισμό και ανησυχία στον ίδιο ή τουλάχιστον σε όσους επιμελούνται τις επιστολές του.

7. Στην πλατεία ή τις πλατείες μπορεί οι συμπολίτες μας να έχουν όποια γνώμη θέλουν για την Παρρησία. Ωστόσο, η εφημερίδα δεν είναι φορέας που ζητά την ψήφο τους... Αντίθετα, ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει υποχρέωση να δίνει πειστικές εξηγήσεις στους πολίτες γιατί ζητά την ψήφο τους.

8. Στην πλατεία ή τις πλατείες, κε Δήμαρχε οι πολίτες ρωτούν περισσότερο για εσάς παρά για την "Π"... 

9. Η "Π" θα μείνει για όσο το επιθυμούν οι συντάκτες της και όσο το αναγνωστικό της κοινό την προτιμά. Ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος (και οι υπόλοιποι αιρετοί συνάδελφοί του) θα μείνει στη θέση του εάν το κρίνουν οι συμπολίτες μας στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης. Αυτή είναι η διαφορά...

10. Σταματούμε εδώ. Οι ερωτήσεις μας τέθηκαν. Οι απαντήσεις σας δε δόθηκαν. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα σας. Σας εγγυόμαστε ότι μετά τις εκλογές θα ασχοληθούμε ενδελεχώς και με τη δική σας πορεία, όπως ασχοληθήκαμε και με την πορεία άλλων συναδέλφων σας, ανεξάρτητα από ποιά θέση θα σας δώσουν οι συμπολίτες μας.

Υ.Γ.: Εάν η συζήτηση περί της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος από τους δημόσιους λειτουργούς είτε από αμέλεια και άγνοια είτε για λόγους ιδιοποίησης προσωπικού οφέλους, ήταν φιλολογική πριν από την Οικονομική Κρίση, σήμερα, που οι τσέπες όλου του ελληνικού λαού αδειάζουν μέρα με τη μέρα, δεν είναι καθόλου φιλολογική! 
Το πάρτυ τώρα αρχίζει...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;