ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ";

Όσο περνά ο καιρός και βαίνουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, ολοένα και περισσότερο φαίνονται τα σημάδια της οικονομικής κρίσης, που δείχνουν ότι δεν πάμε καθόλου καλά ως οικονομία.
Οι "πρόνοιες" του Μνημονίου, που η πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενέκρινε, προετοιμάζουν την κοινωνία μας για έναν νέο Μεσαίωνα. 
Πρέπει να τονισθεί ότι το Μνημόνιο απλά επισπεύδει διαδικασίες που νομοτελειακά θα γίνονταν στη χώρα, καθ' ότι η παθογένεια που την ταλανίζει για πάρα πολλά χρόνια, δεν έδινε καμία προοπτική.
Μέσα σε αυτή τη γενικευμένη κρίση, που δεν είναι βέβαια μόνον οικονομική, η Πολιτεία προωθεί ένα σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον Καλλικράτη. Ήδη ψηφίστηκε με νόμο, ήδη προχωρούν κάποιες διαδικασίες για την προετοιμασία αυτού του σχεδίου, με τον Καλλικράτη σχεδιάζεται να γίνουν οι προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Ωστόσο, ο,τιδήποτε κι αν σχεδιάζεται, αν δε συνοδεύεται από εξασφαλισμένες πιστώσεις, συνιστά "γάμο χωρίς προίκα". Και στις μέρες που ζούμε η "προίκα" είναι απαραίτητη για κάθε νέο "σπιτικό".
Στις απέλπιδες προσπάθειες των συλλογικών οργάνων της Αυτοιδιοίκησης για εξασφάλιση  σοβαρών οικονομικών πόρων, για τη βιωσιμότητα του νέου σχεδίου, οι αρμόδιοι υπουργοί σφυρίζουν κλέφτικα... Όχι γιατί αδιαφορούν, αλλά γιατί κι αυτοί πραγματικά δεν ξέρουν τι να απαντήσουν.
Ήδη, στην προσπάθεια για τη δραστική μείωση του ελλείματος της ελληνικής οικονομίας, η Πολιτεία προχώρησε στην αφαίμαξη θεσμοθετημένων πόρων της αυτοδιοίκησης, θέτοντας σε αδιέξοδο τις πολιτικές των δήμων.
Στο ερώτημα "πώς θα τα φέρουν βόλτα οι ΟΤΑ με τις αρμοδιότητες που θα αναλάβουν;" δεν υπάρχει σαφής απάντηση...
Ίσως, αυτή η δυστοκία θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλους όσους από τώρα έχουν αρχίσει να βγάζουν λόγους και λογίδρια, για τις επερχόμενες εκλογές. 
Επειδή τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς πολλά ανατρέπονται μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, καλό θα είναι να περιμένουν αρκετά ακόμα, γιατί διαφορετικά θα μείνουν με τα ... φυλλάδια στο χέρι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;