Πρωτοβουλία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Θ. Παραστατίδη


Πρωτοβουλία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Θ. Παραστατίδη

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ  του νομού  Κιλκίς Θεόδωρος  Παραστατίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ενός σημαντικού αριθμού υπογραφών βουλευτών του κινήματος, σε κείμενο το οποίο απεστάλη προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, τον Προεδ. Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο και τον Γραμ. Κοιν. Ομάδας ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Παπουτσή,
το περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:

Είμαστε όλοι γνώστες της πολιτικής πραγματικότητας. Διανύουμε μια εποχή οικονομικής κρίσης αλλά και κοινωνικής υποβάθμισης. 
Η πολιτική μας ηθική αμφισβητείται, και ο ρόλος μας ως εκπροσώπων του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας κλονίζεται. Καθημερινά δεχόμαστε από την ίδια την κοινωνία αλλά και τα Μ.Μ.Ε. την χλεύη και την πλήρη απαξίωση.
Είναι κοινωνική απαίτηση αλλά και απαίτηση σύσσωμης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, να επέλθει κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό μας σύστημα, για να διασώσουμε το πολιτικό μας ήθος και  να αποκαταστήσουμε τη βουλευτική μας υπόσταση. 
Εμείς μπορούμε και επιβάλλεται να προχωρήσουμε στην διαδικασία αυστηρού έλεγχου του πόθεν έσχες και κυρίως του πόθεν, για όλους όσους διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. Ξεκινώντας πρώτα από την ίδια τη βουλή και για όλους εκείνους που διατέλεσαν πρώην και νυν : 
Υπουργοί  – Βουλευτές – Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων – Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών – Διοικητές, Πρόεδροι – Διευθυντές οργανισμών και λοιπών φορέων του δημοσίου και όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες.
Ώστε όπου και για όποιους διαπιστωθεί απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να δρομολογείται η κατάσχεση τους και να αποδίδονται στο κράτος.
Διαφορετικά όσο αφήνουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν αντιδράσουμε με συγκεκριμένα μέτρα, το αρνητικό κλίμα θα συνεχίζεται και θα αποβαίνει εις βάρος όλου του πολιτικού κόσμου επί δίκαιων και άδικων.
Οι προσδοκίες του λαού πρέπει να εκληφθούν ως υποχρέωση μας καθιστώντας μας υπευθύνους για την εφαρμογή των νόμων, την πάταξη της διαφθοράς και την κάθαρση του πολιτικού συστήματος.
Το επιβάλλει η δημοκρατική μας υπόσταση, το απαιτεί ο έλληνας πολίτης.
Έτσι μόνο θα πειστεί η κοινωνία, ότι πράγματι οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου είναι αποφασισμένοι να εγγυηθούν την αλήθεια και την διαφάνεια, μέσα από την κάθαρση του πολιτικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα διοίκησης.

ΑΠΟ www.kilkistoday.gr 06.05.2010

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;