ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΧΩΝΕΙ ΤΗ ΜΥΤΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ...


Η ιστορία που -συνοπτικώς- θα σας αφηγηθούμε σήμερα είναι ενδεικτικότατη της κακοδαιμονίας (πρώην «δαιμόνιον του Ελληνος») που δέρνει το ελληνικό κράτος και ως εκ τούτου αποκαρδιώνει κι αφανίζει την ελληνική κοινωνία.

Είναι μια γνωστή ιστορία -έλαβε δημοσιότητα- αλλά, ως φαίνεται, πέρασε εν τέλει κατ' ουσίαν απαρατήρητη- αποδεικνύοντας έτσι ότι στην επικράτεια των παχυδέρμων το ειδικό βάρος των πραγματικών ανθρώπων είναι ελαφρότερο από την αβάσταχτη ελαφρότητα των εκάστοτε κυβερνοκαρεκλοκενταύρων.

Ο άνθρωπός μας ονομάζεται Γεώργιος Κυριακίδης, καθηγητής ΤΕΦΑΑ και επί κυβερνήσεων Καραμανλή ορίσθηκε αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Σερρών.
Ασκώντας τα καθήκοντά του, βρέθηκε μπροστά σε κρούσματα κακοδιαχείρισης, παρανομιών, κι όλης εκείνης της παθολογίας που έχουν προκαλέσει στο Σύστημα Υγείας τα πιράνχας που το λυμαίνονται.
Ο κ. Κυριακίδης άρχισε τις καταγγελίες και τον αγώνα εναντίον αυτών των εντόμων (που τρώνε τους έντιμους από παντού). Ούτε υστερικός (μια κατηγορία που αποδίδεται στους δίκαιους για να τους εξουδετερώσει) ούτε γραφικός απεδείχθη ο κ. Κυριακίδης, διότι οι καταγγελίες του απεδείχθησαν έγκυρες και σωστές, με αποτέλεσμα ο τότε υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος να απολύσει τον διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών, κ. Αντώνιο Τσίτρο.
Ταυτοχρόνως όμως απέλυσε και τον κ. Γεώργιο Κυριακίδη!
Γιατί; Για να μάθει άλλη φορά να μην πειράζει τα κακώς κείμενα;

Στη συνέχεια ο κ. Κυριακίδης προσέφυγε στο Γραφείο του τότε Πρωθυπουργού, κ. Καραμανλή, και ο ατάραχος, ο ακίνητος και γαληνότατος έδωσε την εντολή να τοποθετηθεί ο αδικοκαρατομηθείς Κυριακίδης υποδιοικητής στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης.
Αδιόρθωτος κι ουχί συνετισθείς ο κ. Κυριακίδης συνέχισε συγκρουόμενος με τα κακώς κείμενα, φθάνοντας έτσι με τις καταγγελίες του έως τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή. Υπεράγαν διαδρομή. Με αποτέλεσμα την πλήρη περιθωριοποίηση του ενοχλητικού δημόσιου λειτουργού.
Κι ύστερα άλλαξε η κυβέρνηση. Την επανίδρυση του κράτους ανέλαβε ο κ. Παπανδρέου. Θα περίμενε κανείς ότι η καινούργια Υπουργός, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα έβλεπε σε πρόσωπα όπως ο κ. Κυριακίδης τους φυσικούς της συμμάχους για τις αναγκαίες αλλαγές σε ένα σύστημα σεσηπός και τυμπανιαίον...
Μπα!
Οι αλλαγές αυτές θα ήταν, φαίνεται, άκρως οχληρές για τους χρυσοκάνθαρους που βγάζουν φράγκα απ' τα πάθη των ασθενών. Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου απέλυσε κι αυτή τον κ. Κυριακίδη, ακριβώς όπως ο προκάτοχός της, κ. Αβραμόπουλος. Μάλιστα προσθέτοντας μιαν εξόχως συμβολική κι απάνθρωπη πινελιά (για να λάβουν το μήνυμα κι άλλοι επίδοξοι «υστερικοί» ή «γραφικοί»): τον απέλυσε τρεις μόλις μήνες πριν να βγει στη σύνταξη.

Νταμπλ ο κ. Κυριακίδης.
Τον απέλυσαν και οι γαλάζιοι και οι πράσινοι.

Τώρα κάθεται και τον κοιτάνε τα παιδιά του στα μάτια. Μήπως το παράκανε ο μπαμπάς; Μήπως θα έπρεπε να πάει κι αυτός με το ρεύμα;
Δεν ξέρω τι απαντάει ο κ. Κυριακίδης στα παιδιά του, στους δικούς του, τους φίλους του, τους γείτονές του. Φοβάμαι όμως ότι κάποιοι απ' αυτούς θα τον θεωρούν ελαφρώς κορόιδο...
Αντί να τα 'κονομήσει κι αυτός προσχωρώντας στα κυκλώματα, πήγε κι έφαγε το κεφάλι του υπέρ πατρίδος μιας πατρίδας μάλιστα που, καθώς λένε τα ιδεολογικά κουτάβια της νεωτερικότητας και του εκσυγχρονισμού, δεν υπάρχει παρά μόνον στο «φαντασιακό» μας.

Ο κ. Κυριακίδης έφαγε το κεφάλι του κάτω απ' τα παγερά μάτια του αριστερού συνδικαλιστή (είναι, βλέπετε, δεξιός ο άνθρωπος), με τη συνενοχή των κουρασμένων δημοσιογράφων (πλην ολίγων που έγραψαν για την περίπτωσή του, όπως η «Θεσσαλονίκη») και το «δεν βαριέσαι αδελφέ» όλων μας -μάλιστα με κάποιαν ενόχληση- μη μας πρήζουν οι «μονομανείς», οι «ψείρες», οι «μυστήριοι»...

Α ρε Ελλάδα - έγινες ντοβλέτι για να ξαναγενείς σαντζάκι...

ΥΓ.: Ούτε το κείμενο αυτό έχει κανένα ειδικό βάρος. Σε δυο-τρεις μέρες θα ξεχαστεί. Ο (κάθε) κ. Κυριακίδης θα μείνει μόνος με τη μοναξιά του. Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου θα γκρεμοτσακιστεί μια μέρα από την εξουσία. Ομως, όσον ο επόμενος Αβραμόπουλος, πράσινος ή γαλάζιος, θα παλινορθώνεται στη θέση της, κι εκείνη πάλι με τη σειρά της στη δική του, τίποτα δεν θα αλλάζει. Τα πιράνχας θα σας τρώνε τα λεφτά, την ψυχή, την ύπαρξη - ποιος (κάθε) κ. Κυριακίδης;

ΑΠΟ ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ (ΝΑΥΤΙΛΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19.05.2010)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ