Σε ποιούς χρωστάμε, πόσο και γιατί; Πότε πήραμε αυτά τα δάνεια; Απαντήσεις εδώ και τώρα!

Με την έλευση της κρίσης της οικονομίας της χώρας μας μπήκε στη ζωή μας και η λέξη "Αγορές"... Πρόκειται για μια λέξη που οι περισσότεροι δεν τη γνωρίζαμε πριν μπούμε σε αυτόν τον κυκεώνα αλλά, θέλοντας και μη, τη μάθαμε.
Οι "Αγορές" λοιπόν είναι αυτές που μας δάνειζαν, χωρίς να το γνωρίζουμε τόσα χρόνια (τουλάχιστον οι περισσότεροι), προκειμένου να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε πρόβλημα.
Οι "Αγορές" τώρα πιά δε μας δανείζουν γιατί υποστηρίζουν, όπως υποστηρίζει και η επίσημη ελληνική Πολιτεία, ότι η οικονομία της χώρας δεν είναι σε θέση να αποληρώσει όσα έως σήμερα χρωστά (στις Αγορές)...
Οι "Αγορές", όπως κάθε γνήσιος τοκογλύφος, "γδέρνουν" τη χώρα απ' αρχής του ελληνικού κράτους, ίσως και πριν την επίσημη ίδρυσή του, όταν ακόμα επί ελληνικής επανάστασης λάβαμε τα γνωστά "θαλασσοδάνεια"...
Σήμερα λοιπόν, επειδή δε μας δανείζουν οι "Αγορές", έρχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και μας δανείζει αυτό, με το αζημίωτο, ζητώντας όμως, προκειμένου να διασφαλίσει τα δάνειά του, συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την ελληνική Κυβέρνηση.
Με τη σειρά της, η ελληνική Κυβέρνηση (αυτή που έλεγε ότι τα λεφτά υπάρχουν) λαμβάνει σκληρά μέτρα, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας (όχι όλης βέβαια...) και ζητά την κατανόησή της.
Μέσα σε αυτή τη γενικευμένη και δίκαιη άρνηση (χωρίς κανένα αντίκρυσμα βέβαια) της ελληνικής κοινωνίας να δεχτεί αυτά τα μέτρα, δεν έχει τεθεί ένα αυτονόητο ερώτημα από τους πολίτες:
Ποιές είναι οι Αγορές στις οποίες χρωστούμε, πόσο χρωστούμε στον καθένα, και πότε λάβαμε αυτά τα δάνεια;
Δε θα ήταν δίκαιο η ελληνική Πολιτεία να απαντήσει, με τεκμηριωμένο τρόπο, σε αυτό το ερώτημα;
Δε δικαιούμαστε να γνωρίζουμε σε ποίες ξένες τράπεζες ή άλλους τοκογλύφους, χρωστούμε, πόσο χρωστούμε και πότε και ποιοί έλληνες αξιωματούχοι (Υπουργοί Οικονομικών κοκ) υπέγραψαν αυτά τα δάνεια;
Εδώ και τώρα λοιπόν, ας δημοσιοποιήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους ποιοί ακριβώς είναι οι πιστωτές μας!
Το άλλο βασικό ερώτημα, δηλαδή γιατί χρειάσθηκε να δανειστούμε αυτά τα ποσά, που διατέθηκαν και γιατί δεν ενημέρωσαν τον ελληνικό λαό όταν λάμβαναν τέτοια δάνεια, πρέπει κι αυτό να απαντηθεί.
Πρέπει τέλοσπάντων, να δωθούν αυτές οι απαντήσεις. Μόνον έτσι θα μάθουμε γιατί φτάσαμε σε αυτό το χάλι και να επιδείξουμε την ... κατανόησή μας, για το "βατσίνωμα" που μας ετοιμάζουν!  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;