Παραδόθηκαν στη κυκλοφορία 15 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα.

Παραδόθηκαν στη κυκλοφορία 15 χλμ. σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στον άξονα Τρίπολη - Καλαμάτα. Πρόκειται για το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο του άξονα Μωρέας που ενώνει την Κόρινθο με την Τρίπολη και την Καλαμάτα. Με την παράδοση, πέραν της αποφυγής των δύσκολων και επικίνδυνων στροφών στην περιοχή της Μεγαλόπολης και την αύξηση των στάνταρντ ασφαλείας, μειώνεται τουλάχιστον κατά 15 λεπτά η διαδρομή. Με τον νέο δρόμο, οι οδηγοί θα περνούν και από τον ένα κλάδο της σήραγγας Ραψομάτη, μήκους 1.300 μέτρων
Την επίσημη παράδοση έκανε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα παραδοθούν άλλα δύο τμήματα του άξονα Μωρέας. Πρόκειται για το τμήμα Τρίπολη - Αθήναιο μήκους 15 χλμ. περίπου και το τμήμα Λεύκτρο - Παραδείσια μήκους 6,5 χλμ. περίπου.
Ο κ. Ρέππας υπογράμμισε πως το υπουργείο παρακολουθεί και ενισχύει το έργο «προκειμένου να μην υπάρχει διακοπή της απαραίτητης χρηματοδοτικής ροής, ώστε να εξελιχθεί απρόσκοπτα».
Για την ολοκλήρωση του άξονα απομένουν ακόμη, πλην των δυο τμημάτων που θα παραδοθούν ως το καλοκαίρι, άλλα 44,5 χλμ. Τα 10 χλμ. αφορούν στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα που κατασκευάζεται με ευθύνη του Δημοσίου κι όχι της κατασκευάστριας κοινοπραξίας όπως ο υπόλοιπος αυτοκινητόδρομος (σύμβαση παραχώρησης). Πρόκειται για το τμήμα που αντικαθιστά τον δρόμο ο οποίος κατέρρευσε το 2003 και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο μέσα στο 2011.
Στην ίδια χρονική περίοδο αναμένεται να παραδοθούν και τα υπόλοιπα 34,5 χλμ. από την Τσακώνα έως την Καλαμάτα και τότε η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας θα απέχει το πολύ 3 ώρες από την Αθήνα.
Στην σύμβαση παραχώρησης συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη μήκους 46 χλμ. το οποίο θα είναι έτοιμο το 2012.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;