Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεγαλόπολης είναι αντίθετη σε κατασκευή ΧΔΒΑ




Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 
Μεγαλόπολη 23-2-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντοντονιστική Επιτροπή της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεγαλόπολης στη συνεδρίαση της 23-2-2010 με θέμα «Περί χώρου διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων από τη ΔΕΗ», μετά από δημοσιεύματα ότι η ΔΕΗ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής σχεδιάζουν την κατασκευή ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη στο εξαντλημένο Ορυχείο της θωκνίας και η ΔΕΗ έχει κατάθεσει τη μελέτη από 21 Ιανουαρίου 2008 ερήμην της τοπικής κοινωνίας, αποφάσισε.
Η Τ. Ο. ΠΑΣΟΚ Μεγαλόπολης είναι αντίθετη σε κατασκευή ΧΔΒΑ, όπως και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι καθολικά αντίθετοι, οι Δήμοι του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης και όλοι οι φορείς.
Όπως είχαμε δηλώσει και με την από 3-7-2008 απόφαση μας, δεν θα δεχτούμε να δηλητηριαστεί το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης με βιομηχανικά απόβλητα. ΟΧΙ στο ΧΔΒΑ η Μεγαλόπολη να μη γίνει η χαβούζα της Νότιας Ελλάδας, σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. Αρκετά έχει επιβαρυνθεί, το λεκανοπέδιο είναι κορεσμένο και εκείνο που χρειάζεται είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
Σε περίπτωση ενδεχόμενης έναρξης υλοποίησης των ανωτέρω σχεδίων, δηλώνουμε ότι συστρατευόμαστε όλοι σύσσωμοι, με τους Δήμους του Λεκανοπεδίου, με τους φορείς και τους πολίτες και θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα, για την αποτροπή αυτού του περιβαλλοντικού εγκλήματος, σε βάρος όλων μας αλλά και των επόμενων γενεών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ