Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΖΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010, ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών “ΔΙΑΖΩΜΑ” κ. Στ. Μπένος μαζί με τον καθηγητή κύριο Π. Θέμελη και αρχαιολόγους, επισκέφθηκαν το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης και έθεσαν τις δυνάμεις τους στο πλευρό του Δημάρχου κ. Παν. Μπούρα για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Μπένος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: Με μια πολύ γενναία κίνηση, ο Δήμος Μεγαλόπολης μέσω προγραμματικής σύμβασης, διέθεσε 500.000 ευρώ από τους πόρους του ΕΑΠ που προέρχονται από τη ΔΕΗ για τη συνέχιση των εργασιών αναστήλωσής του.
Σύντομα θα ανοιχτούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι “ηλεκτρονικοί κουμπαράδες”, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα συμμετοχής και των πολιτών.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην Αρκαδία παρατηρείται το πρώτο πανελλήνιο παράδειγμα απόλυτης συνέργειας που είναι και μια από τις βασικές επιδιώξεις του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, οι προγραμματικές συμβάσεις, οι χορηγικές συμβάσεις και οι “κουμπαράδες”.
“Ο κάθε πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι τα μνημεία δεν είναι κάτι απόμακρο. Είναι κάτι που τον αφορά, που έχει σχέση με την καθημερινότητά του. Αυτό θα αλλάξει ριζικά τη ζωή του, την αισθητική και τον τρόπο συμπεριφοράς του σε κάθε εκδήλωση της ζωής του” τόνισε ο κ. Μπένος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;