Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης: Ο "Κουμπαράς" του Δήμου δε φτάνει κ. Γερουλάνε...



Την Κυριακή που μας πέρασε 13.12.2009, τα μέλη του Σωματείου για τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων του ελλαδικού χώρου, το Διἀζωμα, συνεδρίασαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων, μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας.
Στις εργασίες που έλαβαν χώρα, ο Πρόεδρος του Διαζώματος, κ. Σταύρος Μπένος, έκανε αναφορά για τις έως σήμερα ενέργειες Δήμων και Νομαρχιών, για τη χρηματοδότηση έργων για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων.

Ανέφερε ειδικότερα ότι τέσσερις (4) Νομαρχίες και δύο (2) Δήμοι έως σήμερα έχουν προχωρήσει στη χρηματοδότηση αντίστοιχων έργων:
- H Noμαρχία Αθηνών, με 6.000.000 Ευρώ, το Θέατρο του Διονύσου
- O Δήμος Μεγαλόπολη, με 500.000 Ευρώ, το Θέατρο Μεγαλόπολης
- H Νομαρχία Θεσπρωτίας, με 100.000 Ευρώ, το Θέατρο Γιτάνης
- H Νομαρχία Μαγνησίας, με 50.000 Ευρώ, το Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών
- Η Νομαρχία Ηρακλείου χρηματοδοτεί τη γεωφυσική έρευνα του Θεάτρου Γόρτυνας και
- Ο Δήμος Χερσονήσου Ν. Χανίων χρηματοδοτεί το ομώνυμο Θέατρο

Ο Πρόεδρος του Διαζώματος εξήρε την πρωτοβουλία των Νομαρχιών και των Δήμων, και ιδιαίτερα του Δημάρχου Μεγαλόπολης, καθώς η χρηματοδότηση του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης ήταν η μεγαλύτερη, τηρουμένων των αναλογιών και των οικονομικών δυνατοτήτων.
Το θέμα ωστόσο είναι ότι τέτοιες χρηματοδοτήσεις, όσο γενναίες κι αν είναι, δεν επαρκούν, πόσω μάλλον για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης των 20.000 θέσεων!
Η παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού σε αυτή την εκδήλωση, μαρτυρεί ότι ο κ. Γερουλάνος αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της διάσωσης αυτών των, τεράστιας σημασίας, αρχαίων μνημείων.
Όμως, μια τέτοια αναγνώριση δεν αρκεί... Πρέπει ο κ. Υπουργός, να ανοίξει την  κάνουλα και να δώσει τα απαραίτητα κονδύλια, με αρχή στα παραπάνω αρχαία θέατρα...
Ο "κουμπαράς" των Δήμων και των Νομαρχιών δε φτάνει...
Εμπρός λοιπόν κ. Υπουργέ, λάβετε τις απαραίτητες αποφάσεις άμεσα. Ειδάλλως, η παρουσία σας σε τέτοιες εκδηλώσεις θα είναι άνευ περιεχομένου...Θε είναι ένας ρόλος κομπάρσου...
Και έναν τέτοιο ρόλο δεν αξίζει να έχει ένας Υπουργός Πολιτισμού, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;