ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ


Ημερίδα στις Βρυξέλλες την άνοιξη για τα προβλήματα του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πράσινων, προγραμματίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ο σχεδιασμός αυτός, όπως και μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες αποτελούν προϊόν της γόνιμης συνεργασίας των Οικολόγων Πράσινων και των Δήμων του Λεκανοπεδίου το διήμερο 21-22 Νοεμβρίου 2009. H συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων με την παρουσία των Τρεμόπουλου, Χρυσόγελου και Κοντούλη, η τεχνική σύσκεψη με φορείς της περιοχής, η ενεργός συμμετοχή των Δημάρχων Μεγαλόπολης κ. Μπούρα Παναγιώτη και Γότρυνος κ. Μιχόπουλου Κωνσταντίνου, έδωσαν τη δυνατότητα στους Οικολόγους Πράσινους να ενημερωθούν για τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, αλλά και να νοιώσουν την αρκαδική φιλοξενία. Η άποψη φιλοξενίας του κ. Μάκη Παπούλια στις εγκαταστάσεις της Αρκαδιανής, έδωσε και το μήνυμα της άλλης ανάπτυξης και της προοπτικής.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Χρυσόγελου προς τον κ. Μπούρα έχει ως εξής:

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε

Εκ μέρους της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εσάς προσωπικά όσο και τον Δήμο Μεγαλόπολης για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχατε κατά τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου μας στην πόλη σας καθώς και για την αναλυτική ενημέρωση που μας κάνατε για τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο καθώς και για τις προτάσεις σας για την ευημερία της περιοχής.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα θέματα της μείωσης της ρύπανσης από τις λιγνιτικές μονάδες και της σταδιακής, υπεύθυνης αντικατάστασης του λιγνίτη από λύσεις πιο φιλικές στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία των κατοίκων με παράλληλη μέριμνα για την απασχόληση των εργαζομένων και την ευημερία της περιοχής είναι πολύ υψηλά στις προτεραιότητές μας. Τα θέματα αυτά θα τα φέρνουμε συνεχώς στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης. Ήδη τα θέσαμε κατ' αρχή στην Υπουργό ΠΕΚΑ κατά την πρόσφατη συνάντησή μας και έχουμε δεσμευτεί να καταθέσουμε αναλυτικές προτάσεις. Επίσης, όπως σας είχαμε ενημερώσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας, σχεδιάζουμε σε συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων και τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλο να τα φέρουμε με ερωτήσεις αλλά και με σχετική ημερίδα την άνοιξη στο Ευρωκοινοβούλιο και στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για αυτή την πρωτοβουλία μας θα θέλαμε να έχουμε στενή συνεργασία με εσάς και τους φορείς της Μεγαλόπολης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και την μετατροπή της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής σε ένα κέντρο πράσινης ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην ημερίδα που διοργανώνετε. Ευχόμαστε καλή επιτυχία. Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποί μας. Δυστυχώς, εγώ προσωπικά, τα άλλα μέλη της Γραμματείας και ο ευρωβουλευτής μας που θα θέλαμε να παρακολουθήσουμε τη ημερίδα, έχουμε, λόγω της Κοπεγχάγης, άλλες υποχρεώσεις και δεν θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε οι ίδιοι. Να είσαστε σίγουρος όμως ότι θα αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα της ημερίδας και θα είμαστε σύμμαχοί σας στις πρωτοβουλίες σας.

Εκ μέρους της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων

Με εκτίμηση
Ν. Χρυσόγελος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;