ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Greenpeace ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Την έντονη ανησυχία του για τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από ανακοίνωση της Greenpeace και αφορούν το περιβάλλον της Μεγαλόπολης και τη ρύπανση που δέχεται από τη λειτουργία της ΔΕΗ Α.Ε., καθώς και την απάντηση της ΔΕΗ Α.Ε., σύμφωνα με την οποία οι ρυπογόνες μονάδες «θα αποσυρθούν κατά το 2011» εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας.
    Η δήλωση του  Δημάρχου Μεγαλόπολης αναφέρει τα ακόλουθα:
    «Έχουμε την ατυχία να ζούμε δίπλα σε έναν από τους πλέον ρυπογόνους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. και ως εκ τούτου ως Δήμος και ως τοπική κοινωνία βρισκόμαστε σε ένα διαρκή αγώνα για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά μας       και για μας.
    Ο αγώνας αυτός  έχει εκφραστεί με δεκάδες διαβήματα, ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις που έχουν γίνει με σκοπό να μειώσει η ΔΕΗ Α.Ε. την εκπομπή ρύπων και προπαντός , να προχωρήσει άμεσα  στο οριστικό κλείσιμο των μονάδων Ι και ΙΙ που, ως οι περισσότερο ρυπογόνες, φορτώνουν τον αέρα που αναπνέουμε με εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα καθώς και άλλους ρύπους ετησίως, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στην πόλη μας.
    Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα  η Greenpeace, σύμφωνα με τα οποία οι σταθμοί της Μεγαλόπολης εκπέμπουν 1,550-1,593 kg CO2/kWh, δηλαδή είναι οι πιο ρυπογόνοι στη χώρα μας ενώ παράλληλα έχουν μικρή αποδοτικότητα,  δεν αποτελούν κάτι καινούργιο για μας, αλλά έρχονται να επιβεβαιώσουν τις χρόνιες διαμαρτυρίες μας, που δυστυχώς έως σήμερα δεν έχουν βρει ανταπόκριση.
    Αυτό που  προκαλεί ανησυχία, όμως είναι η  απάντηση της ΔΕΗ  Α.Ε. που τοποθετεί την κατάργηση των εν λόγω μονάδων το 2011, ενώ μέχρι τώρα αναφερόταν στο 2010.
    Για τους κατοίκους  της Μεγαλόπολης  η παράταση λειτουργίας των μονάδων Ι και ΙΙ ακόμη και για μία ημέρα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.
    Δηλώνουμε στη  ΔΕΗ ότι θεωρούμε το έτος 2010 ως καταληκτικό για τη λειτουργία των πεπαλαιωμένων ρυπογόνων μονάδων και δεν θα δεχθούμε με κανένα τρόπο τη συνέχιση της λειτουργίας τους. 
                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;