Οριστικό τέλος στα προγραμμάτα stage στο Δημόσιο

Οριστικό τέλος στη λειτουργία προγραμμάτων stage στο Δημόσιο, αλλά και τους ΟΤΑ, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, καταργώντας και τροποποιώντας τους σχετικούς νόμους των κυβερνήσεων της Ν.Δ.

O εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, ανακοίνωσε χθες ότι:
- Οι συμβάσεις stage δεν θα ανανεωθούν και θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση, για τη σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου, αλλά και το μέλλον όσων εργάζονται σε αυτά τα προγράμματα.
- Η διαδικασία, όπως την εφάρμοσε η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και ο τρόπος επιλογής των εκπαιδευόμενων, ήταν τελείως παράνομοι.
- Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο αυτήν την παρανομία. Πλέον δεν θα υπάρχουν προγράμματα stage στο Δημόσιο, παρά μόνον στον ιδιωτικό τομέα με πλήρη παροχή εγγυήσεων για τα δικαιώματα των μαθητευόμενων.
- Γίνεται καταγραφή σε όλα τα υπουργεία, για να διαπιστωθεί ο πραγματικός αριθμός των προσλήψεων που έγιναν προεκλογικά, αλλά και για να αποτραπούν επώδυνες συνέπειες από την Ε. Ενωση.
- Δεν υπάρχει νόμος, ο οποίος να προβλέπει ότι όσοι εργάζονται 24 μήνες σε προγράμματα stage, μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα νομιμοποίησης.
- Θα αλλάξει ο νόμος Παυλόπουλου, που επέβαλε τη μοριοδότηση κατά 50% σε όσους είχαν συμπληρώσει 24 μήνες σε προγράμματα stage, για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς τουΑΣΕΠ
Ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι η κυβέρνηση «βλέπει και αντιμετωπίζει τα προγράμματα Stage με μια τελείως διαφορετική ματιά, με μια τελείως διαφορετική θεώρηση».
Σημείωσε ότι θα ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα με όλες τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλίδες και εγγυήσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;