ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΙΑΝΤΟΣΚΕΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Μετά από τόσα χρόνια που έχει θερμοθετηθεί το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Ε.Α.Π.) Μεγαλόπολης, επιτέλους για πρώτη φορά εντάχθηκε και ένα καθαρά περιβαλλοντικό έργο.
Πρόκειται για το έργο "Αντικατάσταση αμιαντοσκεπών στους Οικισμούς ΜΟΜΑ Μεγαλόπολης", με προϋπολογισμό 1.500.000 €, με φορέα υλοποίησης της Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας!
Κατ' αρχήν μπράβο στο Νομάρχη Αρκαδίας, κ. Δ. Κωνσταντόπουλο, που παρά τις δυνατότητες που είχε μέσα από την άδικη αλλαγή που επέφερε η Απόφαση του πρώην Υπουργού Ανάπτυξης κ. Φώλια, να διαθέσει το 50% των κονδυλίων σε έργα που θα αποφάσιζε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, όπου επιθυμούσε, επέλεξε (και υλοποίησε τη δέσμευσή του) να δοθούν όλα τα κονδύλια στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.
Βεβαίως, το μεγάλο μπράβο ανήκει στο Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Μπούρα που, με αυτό το έργο, υλοποίησε την προεκλογική του δέσμευση να διώξει τον καρκίνο, που επί χρόνια απειλεί την υγεία όχι μόνον όσων μένουν στους οικισμούς ΜΟΜΑ, αλλά και όλων των υπόλοιπων κατοίκων της πόλης.
Μην ξεχνούμε ότι στους οικισμούς αυτούς λειτουργούν δύο (2) δημοτικά σχολεία και ένας (1) παιδικός σταθμός...
Επιτέλους! Αυτό είναι έργο, που ταιριάζει στους σκοπούς του ΕΑΠ, που είναι πρώτιστα το περιβάλλον και η δημόσια υγεία κατ' επέκταση.
Μακάρι βέβαια και τα υπόλοιπα χρήματα να έπεφταν σε τέτοια έργα και όχι σε μαντρο-αναπλάσεις... Χορτάσαμε μάντρες! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;