ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/11/09
Σε απάντηση ανακοίνωσης της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που εκδόθηκε στις 15-11-2009, στην οποία καταγγέλλεται ο Δήμος Μεγαλόπολης για απόλυση ατόμων με ειδικές ανάγκες με σύμβαση αορίστου χρόνου, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας δηλώνει τα ακόλουθα:
«Θεωρώ αδιανόητη, εμπαθή, αήθη, κακεντρεχή, απειλητική και αβάσιμη τη γεμάτη ανακρίβειες και αναλήθειες επίθεση του Π.Α.Μ.Ε. κατά του Δήμου Μεγαλόπολης, όπως αυτή εκφράστηκε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφορικά με την «απόλυση», όπως υποστηρίζουν, πέντε εργαζομένων με ειδικές ανάγκες.
Είναι πολιτικά απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό μία παράταξη που θέλει να ονομάζεται εργατική και να στηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να προβαίνει σε ανεύθυνες καταγγελίες και συκοφαντίες, να λαϊκίζει προκλητικά μετ’ ευτελείας και να λασπολογεί άνευ αιδούς και σοβαρότητας, ασκώντας μικροπολιτική, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητήσει έστω και μία στοιχειώδη ενημέρωση από το Δήμο Μεγαλόπολης για το ζήτημα στο οποίο αναφέρεται.
Για την ενημέρωση των πολιτών και για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα:
- Τα πέντε άτομα στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση, προσλήφθηκαν στη Δημοτική Επιχείρηση (Δ.Ε.Π.Υ.Π.Π.Α.Μ.) στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιδότησης Νέων Θέσεων Εργασίας ανέργων ατόμων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων μερικής απασχόλησης, τετραετούς διάρκειας, του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Α.Ε.Δ.) που υλοποιήθηκε με την αριθμ. 200295/20-4-2005 Υπουργική Απόφαση. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα οι θέσεις απασχόλησης ήταν επιδοτούμενες από τον Ο.Α.Ε.Δ. για 36 μήνες, ενώ υπήρχε υποχρέωση του εργοδότη να απασχολήσει τους εργαζόμενους για 12 μήνες ακόμη χωρίς επιχορήγηση, όπως ακριβώς έγινε.
Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται από την απόφαση υπαγωγής της Δημοτικής Επιχείρησης (Δ.Ε.Π.Υ.Π.Π.Α.Μ.) στο Πρόγραμμα Ν.Θ.Ε του Ο.Α.Ε.Δ. από το οποίο δόθηκε και η επιδότηση. Η αναγραφή στο έγγραφο της ατομικής σύμβασης εργασίας ότι πρόκειται για σύμβαση αορίστου χρόνου έγινε προφανώς εκ λάθους, καθώς είναι παράτυπη και δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα.
Παρά ταύτα όμως, ο Δήμος προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τους εργαζόμενους και να εξασφαλίσει τη μονιμοποίησή τους στην Επιχείρηση. Προς τούτο μάλιστα υπέβαλε, εκμεταλλευόμενος ευεργετικές για τους εργαζόμενους αποφάσεις νόμων του 2008 και του 2009, στις 16-7-2009 σχετικό ερώτημα στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο στη συνέχεια απεστάλη στο αρμόδιο Τμήμα Προσωπικού ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών. Και πριν το Π.Α.Μ.Ε. φροντίσει να μας καταγγείλει, γνωστοποιήθηκε στο Δήμο μας, σε απάντηση του ερωτήματός μας, η υπαγωγή των ατόμων αυτών στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου, παρότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Θα περιμέναμε το Π.Α.Μ.Ε. να συγχαρεί δημόσια τη Δημοτική Αρχή της Μεγαλόπολης για την ευαισθησία της σε εργασιακά θέματα και ιδιαίτερα για την εργασιακή διασφάλιση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και όχι να δεχόμαστε καταγγελίες για θέματα που έχουν ήδη επιλυθεί, με μοναδικό σκοπό να απολαύσει μικροκομματικά οφέλη.
Αγαπητοί κύριοι του Π.Α.Μ.Ε. η ευαισθησία για τα εργασιακά θέματα δεν είναι προνόμιο κανενός και η στήριξη των εργαζομένων δεν γίνεται με ψέματα και συκοφαντίες.
Ο καταγγελτικός λόγος σε ευαίσθητα θέματα όπως οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να είναι τεκμηριωμένος και να μη στηρίζεται σε χαλκεία.
Σας επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς για παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά και για απάνθρωπες αποφάσεις του Δήμου Μεγαλόπολης που αποτελούν συνέπεια της ανερμάτιστης καταγγελτικής σας μανίας και περιμένουμε να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη επειδή διασύρατε το Δήμο μας χωρίς λόγο και αφορμή.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;