ΓΙΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, για να θίξει και να μειώσει το έργο της Δημοτικής Αρχής.
Ο εναγκαλισμός, όμως, του ΠΑΜΕ και η ενορχηστρωμένη επίθεση που εξαπέλυσαν  σε απόλυτη συνεργασία τις τελευταίες ημέρες εναντίον του Δήμου και κυρίως κατά του Δημάρχου, δεν έχει προηγούμενο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ κατήγγειλαν το Δήμο για την απόλυση πέντε εργαζομένων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου και κατηγόρησαν το Δήμαρχο ότι με τις ενέργειές του προώθησε την απόλυση αυτή.
Θα πρέπει κάποιος, αν δεν είναι κακοπροαίρετος, να είναι εντελώς αδαής, για να μη γνωρίζει ότι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, ΠΟΤΕ δεν απολύεται εργαζόμενος με σύμβαση αορίστου χρόνου, όσο και να προσπαθεί ένας δήμαρχος, πόσο μάλλον να απολυθεί και να επαναπροσληφθεί  μέσα σε δύο μέρες.
Προκειμένου να διαλυθεί και η παραμικρή αμφιβολία ακόμη και στον πιο δύσπιστο, για το εργασιακό καθεστώς των πέντε συμβασιούχων που δεν ήταν αορίστου χρόνου, αλλά τετραετούς διάρκειας με επιδότηση τριών χρόνων από τον ΟΑΕΔ, παραθέτουμε τα στοιχεία που πιστοποιούν το αμέριστο ενδιαφέρον του Δήμου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη μετατροπή των εν λόγω συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Η Δημοτική Επιχείρηση (Δ.Ε.Π.Υ.Π.Π.Α.Μ.) μετά από αίτησή της το 2005 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας μερικής απασχόλησης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τετραετούς διάρκειας. Σύμφωνα με το ΠΝΘΕ η Δημοτική Επιχείρηση  θα επιδοτούνταν για τα τρία πρώτα χρόνια από τον ΟΑΕΔ, ενώ ήταν υποχρεωμένη να απασχολήσει ακόμη ένα χρόνο τα άτομα αυτά, χωρίς επιδότηση.
  • Στις 10-11-2005 εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ η «Απόφαση Υπαγωγής της (Δ.Ε.Π.Υ.Π.Π.Α.Μ.) στο Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για πέντε άτομα με ειδικές ανάγκες, μερικής απασχόλησης, τετραετούς διάρκειας
  • Ενώ η ένταξη στο Πρόγραμμα ΝΘΕ για ορισμένο χρόνο αναφέρεται προσωπικά σε κάθε προσλαμβανόμενο , καθορίζοντας το χρόνο εργασίας του, ο δήμος ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ στην ατομική σύμβαση που υπέγραψε, χαρακτήρισε  τη σύμβαση «αορίστου χρόνου»(!!!)
  • Η σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως ακριβώς έπραξε με τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στο Βρεφονηπιακό και το ΚΔΑΠ προσπάθησε εγκαίρως να βρει ΣΥΝΝΟΜΗ ΛΥΣΗ προκειμένου να διασφαλίσει με νόμιμο τρόπο τη συνέχιση της εργασίας των πέντε εργαζομένων, που έληγε το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Προς τούτο μάλιστα προσέτρεξε και σε νομική συνδρομή, αφού και η εισήγηση του προϊσταμένου του ΟΑΕΔ για τη μετατροπή της τετραετούς σύμβασης των εργαζομένων που είχαν υπαχθεί στο Πρόγραμμα ΝΘΕ σε αορίστου χρόνου, ήταν αρνητική.
  • Υλοποιώντας τις νομικές συμβουλές ο Δήμος Μεγαλόπολης υπέβαλε στις 16-7-2009 ερώτημα στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υπαγωγή των ατόμων αυτών σε σχετικές διατάξεις που εκδόθηκαν το 2008 και το 2009, δηλαδή τρία χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης, το οποίο η Περιφέρεια απέστειλε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • Την Παρασκευή 13-11-2009, δηλαδή πριν την έκδοση της ανακοίνωσης  του ΠΑΜΕ στις 15-11-2009, με την οποία κατήγγειλε το Δήμο για απόλυση εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου (!) το Τμήμα Προσωπικού ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών – Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απάντησε στο ερώτημά μας ότι οι πέντε συμβασιούχοι μπορούν να υπαχθούν σε διατάξεις που αφορούν μόνιμους υπαλλήλους.
Καιρός λοιπόν να σταματήσει από την πλευρά της  Δημοτικής Αναγέννησης η λασπολογία κατά της Δημοτικής Αρχής και το εμπόριο φρούδων ελπίδων στους εργαζόμενους και να κατανοήσει ότι ο Δήμος σταμάτησε να είναι τσιφλίκι του Δήμαρχου, και  ακολουθεί πλέον τους κανόνες μιας ευνομούμενης αρχής.
Όσοι παρακολουθούν από κοντά το έργο της Δημοτικής Αρχής έχουν ήδη καταλάβει ότι  Δήμος Μεγαλόπολης δεν λειτουργεί με αστυνομικά σενάρια «καταδίδοντας» εργαζομένους, αλλά αντίθετα προσπαθεί, ακολουθώντας πάντα τη νόμιμη οδό, να κατοχυρώσει τους συμβασιούχους με σύννομο τρόπο και με σκοπό να αποκτήσουν μόνιμη απασχόληση.
Όσον αφορά δε την πατρική στοργή της δημοτικής μειοψηφίας για το ΠΑΜΕ, οφείλουμε να δηλώσουμε αφ’ ενός πως σε καμία περίπτωση δεν επιτεθήκαμε με ύβρεις, αλλά απαντήσαμε με πολιτικούς χαρακτηρισμούς στην αήθη καταγγελία που δεχθήκαμε, και αφ’ ετέρου ότι μας εκπλήσσει αυτή η σχέση αγάπης και η σύμπνοια  που έχει αναπτυχθεί με κοινό στόχο να θίξουν την αξιοπιστία του Δήμου,  μετά τα όσα έχουν διαμειφθεί μεταξύ τους στο παρελθόν.

  


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ