Προβάδισμα Μπακογιάννη


Την προτίμηση του στο πρόσωπο της πρώην Υπουργού Εξωτερικών για τη θέση του επόμενου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει το 30% των ψηφοφόρων του κόμματος στη δημοσκόπηση της εταιρίας FOCUS για λογαριασμό της εφημερίδας Real News.

Την κ. Μπακογιάννη ακολουθούν κατά σειρά ο Αντώνης Σαμαράς με 15,7%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 14,7%, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 14,1%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 9,7%, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 7,5% ενώ το 1,9% συγκεντρώνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Η ίδια εικόνα υπάρχει και στις απαντήσεις στο ερώτημα ποιος μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία, μόνο που στη δεύτερη θέση, αντί του Δημήτρη Αβραμόπουλου, βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς.
Αν και η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει δηλώσει κανείς επίσημα την υποψηφιότητα του, η πρώην υπουργός Εξωτερικών φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου και σε μια τελική μονομαχία.
Σε μια τέτοια περίπτωση η μικρότερη διαφορά είναι το 6,3% όταν αντίπαλος είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η μεγαλύτερη 39,2% με αντίπαλο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Ντόρα Μπακογιάννη, τέλος, είναι και η επικρατέστερη απάντηση στο ερώτημα «ποιος μπορεί να ασκήσει ισχυρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ», ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;