Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της RASS

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατά 4,2 ποσοστιαίες μονάδες και επτακομματική Βουλή, αποτυπώνει έρευνα της RASS, που διεξήχθη για τον ιστότοπο iefimerida.gr, στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2014, σε δείγμα πανελλαδικό δείγμα 1.003 εκλογέων. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, έναντι 27,0% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται Το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η ΧΑ με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 3,1%. Ποσοστό 2,2% συγκεντρώνει το ΚΙΔΗΣΟ, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε υψηλά ποσοστα (9,5%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί συντριπτική πλειοψηφία στην παράσταση νίκης, με 9 στους 10 πολίτες να θεωρούν ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών. Όσον αφορά ένα σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό, οι πολίτες αναφέρουν πως στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι κυρίως η "κινδυνολογία της ΝΔ" (35,4%) και λιγότερο οι "εύκολες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ" (24,8%), που τους έχουν ενοχλήσει. 

Επίσης φαίνεται πως οι πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στις μεγάλες αποφάσεις της χώρας, με δημοψηφίσματα (72,7%) και να μην θέλει οι μεγάλες αποφάσεις να λαμβάνονται από τη Βουλή (26,2%).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;