Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες της επίθεσης στον Κουμουτσάκο

Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες της επίθεσης στον Κουμουτσάκο
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής επίθεσης στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Μάλιστα τουλάχιστον δύο άτομα έχουν αναγνωριστεί ως μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία είχαν εμπλακεί και στο παρελθόν σε επεισόδια.
Παρέμβαση εισαγγελέα
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.
Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.
Τόσκας: Θέμα χρόνου η σύλληψη των ακροδεξιών τραμπούκων
«Η έρευνα συνεχίζεται, έγιναν κάποιες προσαγωγές και εξετάστηκαν κάποια άτομα, αλλά συνεχίζεται η έρευνα και σε συγκεκριμένους γεωγραφικούς χώρους και ψάχνουμε για κάποια άτομα που κατά πάσα πιθανότητα θα εντοπιστούν γιατί υπάρχουν καθαρές και οι φωτογραφίες τους και ξέρουμε πού κινούνται» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στο Mega.
Ο κ. Τόσκας «έδειξε» προς τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας πως κατά πάσα πιθανότητα «πρόκειται για ανθρώπους αυτού του πολιτικού χώρου». Μάλιστα, χθες υποστήριξε πως οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. 
«Γνωστοί» στην ΕΛ.Α.Σ οι δράστες -Οι δύο είναι χρυσαυγίτες
Οι δράστες της απρόκλητης επίθεσης εναντίον του βουλευτής της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου είναι γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ., με τους δύο να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα πληροφορίες, η ομάδα της ΧΑ ξεκίνησε από πέντε λεωφορεία από τη Δυτική Αττική για την πλατεία Συντάγματος. Ανάμεσά τους και το άτομο που φέρεται να πρωταγωνιστεί στον ξυλοδαρμό του κ. Κουμουτσάκου γρονθοκοπώντας τον. Το άτομο αυτό έχει το προσωνύμιο «γυμναστής». 
Πάντως δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για ολιγωρία από την πλευρά της Αστυνομίας, αφού οι γροθιές που δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ σημειώθηκαν μπροστά στα μάτια αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι μάλιστα είδαν τους δράστες, αλλά δεν προχώρησαν σε καμία σύλληψη. Ωστόσο ο αριθμός των αστυνομικών ήταν μικρός συγκριτικά με αυτόν των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν σε συλλήψεις, αφού μία τέτοια κίνηση ενδεχομένως να οδηγούσε σε γενικευμένη σύρραξη με άγνωστα αποτελέσματα.
Από την πλευρά της, η Αστυνομία απάντησε στις επικρίσεις με ανακοίνωσή της. 
Ο Κουμουτσάκος ζητεί τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του 
Την άμεση σύλληψη όσων του επιτέθηκαν χθες απαιτεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος. «Όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης, απαιτώ απ' τη δημοκρατική Πολιτεία την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής φασιστικής επίθεσης» έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος σήμερα το πρωί στο Twitter.
Ο ίδιος σε χθεσινό tweet του τόνισε: «Για το γεγονός δεν θα κάνω δήλωση σε τηλεοράσεις ή άλλα ΜΜΕ. Ισχύει ό,τι είπα στη Βουλή, που, παρά τα προβλήματά της, είναι η ψυχή της Δημοκρατίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;