Θεοδωράκης: Αυτοί είναι οι διαπλεκόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης: Αυτοί είναι οι διαπλεκόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης και Παππάς έχουν εξασφαλίσει την τεράστια προβολή του ΣΥΡΙΖΑ στα Media- Δριμύ πολιτικό "κατηγορώ" από την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ - «Τα δρομολόγια του καθενός στα γραφεία των εκδοτών, στα γραφεία των επιχειρηματιών, στα γραφεία των εργολάβων είναι συγκεκριμένα»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με τη «διαπλοκή», με την οποία υποτίθεται ότι είναι σε αντιπαράθεση, εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μάλιστα, κατονόμασε τους τέως υπουργούς Π. Σκουρλέτη και Ν. Παππά τους οποίους αποκάλεσε τους «μεγάλους διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα media.

Είναι χαρακτηριστιστικός ο διάλογος που είχε ο κ. Θεοδωράκης:

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: « Οι μεγάλοι διαπραγματευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα media, ο κ. Σκουρλέτης, ο κ. Παππάς, έχουν εξασφαλίσει μια τεράστια προβολή του ΣΥΡΙΖΑ στα media». 
Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: «Δεν είναι λογικό το κόμμα που είναι στην Κυβέρνηση να έχει;».
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Καθόλου λογικό, καθόλου λογικό δεν είναι. Προσέξτε, ο κ. Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας, ήταν. Και δικαιούται τη μεγαλύτερη προβολή, έτσι;».
Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ: «Έτσι, γι΄ αυτό το λέω. Και το κόμμα του, επειδή είναι Κυβέρνηση». 
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Τις μέρες της αντιπαράθεσής μας, να σας πω κάτι, να σας απαντήσω συγκεκριμένα. Όταν έγινε η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, εννοώ τότε η μία και μοναδική αντιπαράθεση Αρχηγών μέσα στη Βουλή, υπήρχε μία εφημερίδα που τη φωτογραφίζουν ότι είναι στο πλευρό μας, που είχε εφτά σελίδες στον κ. Τσίπρα και για την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη έγραφε "ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέπτυξε τις συνήθεις απόψεις του. Λοιπόν, επειδή είστε παλιοί δημοσιογράφοι, εγώ σας συνιστώ να ξεφυλλίσετε τις εφημερίδες αυτές που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ διαπλοκή, να δείτε αν υπάρχει το Ποτάμι και σε ποια θέση είναι το Ποτάμι και σε ποια θέση όχι είναι ο Τσίπρας, είναι τα στελέχη του Τσίπρα». 
 

Τα δρομολόγια στα γραφεία των εκδοτών
Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για πόλεμο που δέχεται: «Υπάρχουν κάποιοι που έχουν εμμονές εναντίον μου. Τους συμβουλεύω επειδή έχουμε ακόμη 15 μέρες, να αφήσουν τις εμμονές τους στην άκρη, γιατί μπορούμε κι εμείς να πετάμε εύκολα λάσπη. Δεν το κάνουμε».

Και κορυφώνοντας την επίθεση για τη σχέση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή, υπογράμμισε: «Επειδή τα δρομολόγια του καθενός στην κοινωνία, στα γραφεία των εκδοτών, στα γραφεία των επιχειρηματιών, στα γραφεία των εργολάβων είναι συγκεκριμένα, θα παρακαλούσα κάποιους από την προεκλογική παρέα του ΣΥΡΙΖΑ να σκεφτούν πολύ εάν θα ξαναεπιτεθούν στο Σταύρο Θεοδωράκη». 

Μηχανορραφίες με τον τηλεοπτικό χρόνο
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ποτάμι ανταπιτίθεται αναφερόμενο σε σχέσεις των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέσα ενημέρωσης. Προηγήθηκε την Τρίτη οργισμένη ανακοίνωση - απάντηση σε ισχυρισμούς του κ. Σκουρλέτη που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή που ρυθμίζει τις προεκλογικές παρουσίες των κομμάτων στα κανάλια και την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου.

«"Η παρέα του Μαξίμου" - όπως την αναφέρει και ο Μανώλης Γλέζος - εδώ και επτά μήνες παζαρεύει με τους καναλάρχες και τους εκδότες την προβολή της και τώρα τελευταία τη διάσωσή της», τόνισε το Ποτάμι. «Τα αποτελέσματα τα βλέπει όλος ο κόσμος και γελάει με τους ξαφνικούς λιβανωτούς που κάνουν κατά καιρούς διάφορα ΜΜΕ στον κ. Τσίπρα και τους "έμπιστους" συνεργάτες του.

Παράλληλα η άλλη έγνοια της "παρέας του Μαξίμου" είναι η λάσπη προς το Ποτάμι. Τώρα λένε ότι το Ποτάμι συνηγόρησε να μοιραστούν μερικά εκατομμύρια στα κανάλια. Η θέση μας είναι σαφής. Ο δωρεάν διαφημιστικός χρόνος προβλέπεται από το νόμο. Και τα κανάλια υποχρεούνται να τον παραχωρήσουν στα κόμματα, χωρίς συμψηφισμούς ή ανταλλάγματα. Η κατανομή όμως πρέπει να υπολογιστεί ανάλογα με την ώρα προβολής και η αποτίμηση να γίνει με όρους διαφημιστικού χρόνου. Άλλη είναι η τηλεθέαση στις 2 το ξημέρωμα και άλλη στις 8 το βράδυ. Αυτό, λοιπόν, που ζητάμε είναι η δίκαιη κατανομή του δωρεάν χρόνου ανάμεσα στα κόμματα, χωρίς τις αλχημείες των μηχανορράφων του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην ΕΡΤ εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;