Βενιζέλος για Καμμένο: Πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτό το θράσος;

Βενιζέλος για Καμμένο: Πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτό το θράσος;

Έκαναν ότι έκαναν και έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση, τώρα στηρίζονται στην υβριζόμενη αντιπολίτευση, επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η τοποθέτηση Καμμένου «ναρκοθέτησε» την κρίσιμη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την ώρα που ο πρωθυπουργός επιχειρούσε να συντηρήσει το κλίμα συναίνεσης και την απαραίτητη υποστήριξη της αντιπολίτευσης μετά και την διάσπαση της δικής του Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και σημείωσε: «Ο κύριος Καμμενος σε πολιτικό παραλήρημα αναφέρθηκε και στο πρόσωπό μου. Κάποτε ο Γεωργιος Παπανδρέου, ο Γέρος δημοκρατίας διεκόπη υβριζόμενος από βουλευτή αντιπολίτευσης. Ρώτησε ποιος το έκανε. Κάποιος πετάχτηκε και του απάντησε. Τότε ο Παπανδρέου του είπε "ε τότε δεν έχει νόημα να απαντήσω". Θα μπορούσα να πω το ίδιο για τον κ. Καμμένο. Όμως είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας και κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα. Έκαναν ότι έκαναν και έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση και συγκέντρωσαν 123 ψήφους από την κυβερνητική πλειοψηφία. Τώρα στηρίζονται στην υβριζόμενη αντιπολίτευση».

«Πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτό το θράσος;» αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε «Μια κυβέρνηση σπαρασσόμενη να στηρίζεται στην αντιπολίτευση που την υβρίζει. Είμαι θιγμένος όχι από όσα έιπε ο κ. Καμμενος αλλά ως βουλευτής που αναγκάζεται να ψηφίσει».
Κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα των ερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

«Στους κολπους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι συνεπείς και οσοι θεωρούν ότι θα κάνουν αναπήδηση στην κεντροαριστερά με στήριξη κύκλων εντός και εκτός ελλάδας. Απαιτώ σεβασμό στην αλήθεια» πρόσθεσε και πρόσθεσε: «Δεν θέλω διευκρίνιση από τον κ. Καμμένο αλλά από τον κ. Τσίπρα να επιβάλλει στους βουλευτές και υπουργούς τρόπο συμπεριφοράς που ανταποκρίνεται  στην κρισιμότητα που εχει περιέλθει η χώρα λόγω των δικών τους ενεργειών».

Ο κ. Καμμένος ανταπάντησε λέγοντας «εάν ο Βενιζέλος θεωρεί  ότι επειδή θα ψηφίσει σήμερα θα του χαρίσουμε την υπόθεση των υποβρυχίων να μην το κάνει. Δεν θα γίνει καμία συναλλαγή. Είτε ψηφίστε είτε όχι για τον Σάφα που αρπαξε τα 500 εκατ. ευρώ είστε υπεύθυνος. Συμβιβασμοί δεν υπάρχουν. Δεν ζητάμε ψήφο για να σας απαλλάξουμε. Αν θέλετε ρίξτε την κυβέρνηση».

Ακολούθησε και πάλι ο κ. Βενιζέλος: «Όταν ο καθένας ασκεί ένα αξίωμα έχει και την ευθυνη που το διαχειρίζεται. Υπάρχουν τρέχουσες ευθύνες για το πόσο κόστισε το εξάμηνο και γιατί έχουμε ανάγκη από νέο δάνειο και ανακεφαλαιοποιηση τραπεζών. Ευθύνες ζωντανές που θα διερευνηθούν. Τα  υποβρύχια είναι αντικείμενο της πιο διαφανούς διαδικασίας που στήριξε το κοινοβούλιο. Εσέις παραλάβατε τα υποβρύχια στο ναύσταθμό υπο την διαχείριση του Π.Ν και έχετε παραλάβει ανοικτές διαιτητικές δίκες. Προσέξτε και κρούω τον κώδωνα προσοχής σας να προασπιστείτε την σύμβαση και το νόμο του κράτους και τις εγγυήσεις διαφάνειας. Μην τολμήστε να αλλάξετε το νόμο περι εξοπλισμών που έχω εισηγηθεί. Σταματήστε τα κόλπα και τα τεχνάσματα και τους παιδαριώδεις σχεδιασμούς. Δεν περνάνε αυτά. Το κυριότερο είναι η ευθύνη απέναντι στην ιστορία και εκεί δεν θα είστε απλά χειροκροτητής του κ. Τσίπρα αλλά συνυπεύθυνος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;