Γεννηματά προς Τσίπρα: Πρέπει να δείτε το θέμα της Ζωής και του Καμμένου…

 Nick Paleologos / SOOC
Μπορεί να διήρκεσε μόλις μιάμιση ώρα το άτυπο γεύμα των πολιτικών αρχηγών αλλά ειπώθηκαν πολλά και λύθηκαν εκκρεμότητες.
Στο γεύμα που ακολούθησε η Φώφη Γεννηματά έθεσε τέσσερα θέματα προς συζήτηση στους πολιτικούς αρχηγούς:
1.    Πρέπει να σταματήσει η διάχυτη εκλογολογία των ημερών αλλά και να αποτραπεί πάση θυσία το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Η συμφωνία δεν έχει ακόμη υπογραφεί, τα προαπαιτούμενα δεν έχουν υλοποιηθεί, θα ήταν καταστροφή για τα συμφέροντα της χώρας οι πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή.
2.    Πρέπει να αξιοποιηθεί η πλειοψηφία των 230 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αντιπολίτευσης που ψήφισαν σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες στη βουλή τα προαπαιτούμενα. Η πλειοψηφία αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις στο κράτος, αλλαγή στο εκλογικό σύστημα, αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αν οι κοινοβουλευτικές αυτές δυνάμεις αξιοποιηθούν, θα πρέπει από την πλευρά της και η κυβέρνηση να μην προωθήσει αντι-μεταρρυθμίσεις, όπως ο νόμος Μπαλτά για την Παιδεία που ήταν να έρθει στη βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε από την πλευρά του να μην έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή ο νόμος Μπαλτά.
3.    Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε και το θέμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ειδικότερα αναφέρθηκε στην απαράδεκτη θεσμικά επιστολή της προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. «Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια παρεκκλίνουσα θεσμική συμπεριφορά» είπε η κυρία Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της να υποδείξει στον πρωθυπουργό τι θα πράξει με την πρόεδρο της βουλής αλλά, όπως είπε, η παρουσία της αποτελεί θεσμικό κώλυμα στο κοινοβουλευτικό έργο και δίνει επιχειρήματα σε όσους θεωρούν αναξιόπιστο το πολιτικό σύστημα.
4.    Ζήτημα Πάνου Καμμένου. «Δεν θα ανεχθώ χτυπήματα κάτω από τη μέση ή ανυπόστατες καταγγελίες στο δημόσιο λόγο του προέδρου των ΑΝΕΛ, με φράσεις όπως «θα σας τσακίσουμε», εντός του κοινοβουλίου, την ώρα που τα κόμματα κάνουν προσπάθεια για εθνική ενότητα» είπε η κυρία Γεννηματά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος διέψευσε ενώπιον όλων ότι είχε την πρόθεση να χτυπήσει την ίδια ή το ΠΑΣΟΚ και αρνήθηκε ότι είπε όσα είπε στη βουλή το βράδυ της Τετάρτης
Το κομπλιμέντο του Μεϊμαράκη
Ας σημειωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά είχε την τιμητική της σήμερα στα στιγμιότυπα πριν από το  άτυπο γεύμα στο προεδρικό Μέγαρο αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης της έκανε κομπλιμέντα και προσφέρθηκε να της παραχωρήσει θέση στο μέσον του …καναπέ της Προεδρίας, λέγοντας:
«Μια όμορφη κυρία έχουμε στην παρέα μας, ας καθήσει ανάμεσά μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;