Τιμωρία επειδή ο Σύριζα τρεις μήνες κάνει την “ημέρα” “νύχτα”

Δημήτρης Παφίλας

Μετά τις  πρώτες 100 ημέρες του Σύριζα, την “υπερηφάνεια” την “αξιοπρέπεια” η συμφωνία έρχεται μ  ένα τεράστιο λογαριασμό για τους Έλληνες καθώς η αναλογία των φόρων – δαπανών διαμορφώνεται στο 70-30%. Επί τρεις μήνες “η μέρα είναι νύχτα” ( τροϊκα- θεσμοί κλπ) με τους Γερμανούς μερκελιστές να μοιάζουν “πρόσκοποι” μπροστά στον θίασο που προκαλεί ρίγη ακόμη και στους διαβόλους των αγορών, τα hedge funds. Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς νομοτελειακά στο τέλος θα είναι μια “τιμωρία” της χώρας από τους εταίρους

Όσο για τις “κόκκινες γραμμές” που τίθενται αυτές αφορούν μόνο τα κομματικά “σκυλιά” που γαβγίζουν από επίσης “κόκκινες” ιστοσελίδες για να φοβηθούν όλοι όσοι τολμούν να πουν έστω μια λέξη εναντίον της νέας εξουσίας...
  
Η συμφωνία θα είναι ένα  πολύ κακό πρόγραμμα” όπως λένε χαρακτηριστικό σε ιδιωτικές συζητήσεις τους οικονομολόγοι διεθνών οίκων που είχαν προβλέψει την επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014. Η ανακούφιση του λαού και των φορολογουμένων αναβάλλεται και μαζί μ αυτή αναβάλλεται η πραγματική “μάχη” : Δηλαδή ο περιορισμός  των δαπανών του κράτους ή καλύτερα των προνομίων που οδήγησαν στην κατάρρευση της χώρας.

Με λίγα λόγια, δεν θα υπάρξει αντιπαράθεση με προνομιούχους σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, κλπ και κάθε άλλου θύλακα στο δημόσιο, εκτός κι αν κάνει πράξη τα όσα είπε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στην πρόσφατη συνέντευξη του όπου σε κάποια στιγμή είπε “ Αν μείνει στο δημόσιο η ΔΕΗ...”     
                     
Δεν πειράζουμε δηλαδή τον “σκληρό” πυρήνα των ψηφοφόρων, τους δημόσιους υπαλλήλους και μάλιστα εφαρμόζουμε ένα άδικο πρότυπο που επισήμανε, όχι ένας αριστερός, αλλά μια νεοφιλελεύθερη η κα  Μιράντα Ξαφά : κόβουμε τις συντάξεις  από τους για να συνεχίσουμε να μοιράζουμε  τα λεφτά στους 45αρηδες του δημοσίου ή των τραπεζών !! 

Εάν αυτό είναι “προοδευτικό”, δίκαιο τότε η ελληνική “αριστερά” αρχίζει να μοιάζει με καθεστώτα της Νοτίου Αμερικής όπου οι πληθυσμοί με τα επιδόματα κρατούν στην εξουσία την κάθε νομεκλατούρα.  

Αν, όμως, το νέο μνημόνιο θα πλήξει την οικονομία μεγαλύτερη ζημιά θα γίνει στην παιδεία   
Όταν επιτρέπουμε σε φοιτητές να είναι “αιώνιοι”, να φοιτούν όποτε θέλουν, να έχουν λόγο στην διοίκηση και δεν συνδέουμε τα πανεπιστήμια με την παραγωγή δεν έχουμε πολλές ελπίδες. Όλοι όσοι μετανάστευσαν δεν πρόκειται να επιστρέψουν σε μια κοινωνία που αναπαράγει συνεχώς τις ίδιες κρίσεις.       
    
Το χειρότερο όλων δε είναι το απύθμενο θράσος ή καλύτερα μίσος που αρχίζουν να εκπέμπουν οι  κάθε λογής “φρουροί” της νέας εξουσίας ( να μην αναφέρουμε  γνωστά ονόματα κομματικών μέσων ), όπου καθυβρίζονται οι “εχθροί του λαού”. Οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη, εντοπίζεται και δίδεται βορρά σε κάθε θρασύδειλο .....


Πηγή:protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;