Βόμβα Σόιμπλε: Οι αγορές δεν ανησυχούν για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. Είναι έτοιμες

Εντείνει τις πιέσεις η Γερμανία, αυτή τη φορά με δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, που σπάει τη σιωπή του μετά από μέρες "αφωνίας" και κάνει λόγο για μικρό κίνδυνο μετάδοσης ενός Grexit ή μιας χρεοκοπίας στις αγορές. Σκληρή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε μιλώντας την Τετάρτη από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται, δήλωσε πως οι αγορές είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο, σχετικά με την Ελλάδα. Όπως είπε, δεν υπάρχουν σημάδια πως οι αγορές ανησυχούν για πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας ή εξόδου από το ευρώ, αφού φαίνεται πως έχουν "κοστολογηθεί" όλα τα σενάρια.
Σύμφωνα με το Reuters ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: "Δεν φαίνεται να υπάρχει μετάδοση στις αγορές" σημείωσε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη. "Αν κοιτάξει κανείς την Ελλάδα, δεν είναι το μεγάλο μέρος της οικονομία της ευρωζώνης στο σύνολό της. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι των αγορών μας αναφέρουν πως έχουν ήδη "κοστολογήσει" οτιδήποτε και αν συμβεί.
Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι «πολύ δύσκολη για την Ελλάδα», ενώ ισχυρίσθηκε ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας «κατέστρεψε» όλα τα σενάρια στα οποία βασιζόταν η ανάκαμψη των δημοσιονομικών της χώρας.
«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα», υπογράμμισε σχολιάζοντας το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, «χρειαζόμαστε περισσότερες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας».
Όλα αυτά λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της Γερμανίας που διεμήνυε πως δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση μέσα στον Απρίλιο. Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς πως οι χώρες της ευρωζώνης θα μπορέσουν να καταβάλουν τον τρέχοντα μήνα μια νέα δόση βοήθειας προς την Ελλάδα.
Την Πέμπτη ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα βρεθεί μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του σε συνέδριο για την ελληνική οικονομία και την ευρωζώνη του Ινστιτούτου Brookings, με κεντρικό ομιλητή στο τραπέζι με τίτλο "Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της" το Γιάνη Βαρουφάκη. Μια συνάντηση που αναμένεται καθοριστική, ειδικά μετά τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Σόιμπλε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;