Αυτό είναι το κοινό ανακοινωθέν που απέρριψε η Αθήνα!

Financial Times: Ο Βαρουφάκης είχε ήδη συμφωνήσει

Αυτό είναι το κοινό ανακοινωθέν που απέρριψε η ΑθήναΤο παρασκήνιο πίσω από τη μη επίτευξη συμφωνίας για κοινό ανακοινωθέν στο Eurogroup της Τετάρτης αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η κατάρρευση στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων υπ. Οικονομικών σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό, όταν πολλοί από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, μεταξύ των οποίων και ο Σόιμπλε, δεν γνώριζαν καν ότι είχε συμβεί καθώς είχαν ήδη φύγει από το κτίριο.
Σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετείχαν στις συζητήσεις και επικαλούνται οι Financial Times, ο Γιάννης Βαρουφάκης «είχε συμφωνήσει σε μια κοινή δήλωση με τους συναδέλφους του, μια δήλωση που είχε ακόμη υπογραφεί από τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη». 

«Μιας και υπήρχε συμφωνία, η συνάντηση έληξε και ο Σόιμπλε μαζί με αρκετούς συναδέλφους βγήκαν έξω», σημειώνεται στο άρθρο. «Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Βαρουφάκης έκανε ένα τελευταίο τηλεφώνημα στην Αθήνα για να τους πληροφορήσει σε τι είχε συμφωνήσει και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έβαλαν βέτο στη δήλωση», περιγράφουν οι Financial Time.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα μάλιστα παρουσιάζει μάλιστα το ανακοινωθέν που δεν δόθηκε τελικά ποτέ στη δημοσιότητα:

«Σήμερα το Eurogroup προέβη σε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και την κατάσταση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup προχώρησε σε έναν εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.

Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την ξεκάθαρη δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.

Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα τις τεχνικές εργασίες για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα προκειμένου να διερευνήσουν τις πιθανότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.

Αν αυτό είναι επιτυχές θα δοθεί γέφυρα χρόνου στις ελληνικές αρχές και το Eurogroup για να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας τη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ