Μετά τη Γκερέκου και ο Χατζημαρκάκης προς τη ΝΔ

Είχε κλείσει με το ΠΑΣΟΚ...

Συνεχίζονται οι μεταγραφές μεταξύ των κομμάτων του μέχρι πρότινος κυβερνητικού συνασπισμού. Μετά την Άντζελα Γκερέκου, η οποία εν μέσω έντονων αντιδράσεων θα κατέβει στην Κέρκυρα με τη Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να είναι έτοιμος να εντάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, πιθανότατα σε μη εκλόγιμη θέση.
Ο κ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος είχε εκλεγεί στο παρελθόν ευρωβουλευτής στη Γερμανία, είχε συμφωνήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατέβει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.
Προ μηνών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Εξωτερικών, είχε ορίσει τον Γιώργο Χατζημαρκάκη Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων, ενώ, είχε τονίσει τότε ότι ο Γιώργος Χατζημαρκάκης «με την εμπειρία του και τις γνωριμίες του μπορεί να βοηθήσει τη χώρα στα ζητήματα ευρωπαϊκής στρατηγικής, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, με έμφαση φυσικά στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης».
Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, πληροφορίες φέρουν να «κλειδώνει» ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδ. Φορτσάκης.
Ακόμη έγινε η προσχώρηση του εκλεγμένου με τη ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητου Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος και θα περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πλην της διεύρυνσης προς την Κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. θα συμμετέχει ο εκ των ιδρυτών της «Δημιουργίας Ξανά» κ. Αγης Βερούτης.
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει στις 11 το πρωί η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο την επικύρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανανέωση στα ψηφοδέλτια είναι περίπου 55-60% και σε αυτά συμμετέχουν πρόσωπα με αναγνωρισιμότητα στις τοπικές κοινωνίες, όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, πρόεδροι επιμελητηρίων, συλλόγων, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, κ.ά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ