Προβάδισμα στο «Ποτάμι» για τους «αναγνωρίσιμους»

Ο κ. Θεοδωράκης αναζητεί ένα πρόσωπο-έκπληξη για το Επικρατείας, που σίγουρα δεν θα είναι η Μιράντα Ξαφά.

Η εκλόγιμη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι η μόνη εκκρεμότητα για το «Ποτάμι», καθώς με την ανακοίνωση των συνδυασμών του ο κ. Στ. Θεοδωράκης δίνει το στίγμα της κοινοβουλευτικής ομάδας την οποία προσβλέπει να εκλέξει. Άλλωστε, τα γνωστά ονόματα (βουλευτές και αναγνωρίσιμα πρόσωπα από το επάγγελμά τους) προφανώς έχουν το προβάδισμα, με συνέπεια να μπορεί κανείς να προβλέψει ίσως και τους μισούς από τους βουλευτές που θα εκλέξει το «Ποτάμι». Πολύ περισσότερο όταν, λόγω και του εκλογικού νόμου, είναι πάνω κάτω προβλέψιμες οι περιφέρειες όπου τα μικρότερα κόμματα (με 4%-8%) διεκδικούν τις περισσότερες έδρες τους.
Ας δούμε αναλυτικά τους υποψηφίους σε αυτές τις περιφέρειες με την αίρεση ότι η Σεβαστουπόλεως θα επιβεβαιώσει τις μέχρι τώρα διαρροές. Στην Α΄ Αθήνας τη μία έδρα θα διεκδικήσουν οι Περ. Βαλιάνος, Νίκος Γιατρομανωλάκης, Παύλος Ελευθεριάδης, Σπ. Λυκούδης και Αννυ Ποδηματά. Τις 3-5 έδρες που διεκδικεί το «Ποτάμι» στη Β΄ Αθήνας οι κ. Γ. Αμυράς, Αθηνά Δρέττα, Χάρης Θεοχάρης, Μέμος Ιωάννου, Σπ. Κασιμάτης, Ανδ. Κούτρας, Λυκ. Λιαρόπουλος, Αντ. Λυμπεράκη, Π. Τατσόπουλος, Γ. Φέστα και Γρ. Ψαριανός. Στο υπόλοιπο Αττικής (μία έδρα) κατεβαίνουν μεταξύ άλλων οι Αρ. Αηβαλιώτης, Γ. Μαυρωτάς και Δ. Τσιόδρας. Στην Α΄ Πειραιώς (μία έδρα) οι Γρ. Λαμπράκης και Στ. Αντωνάκου. Στη Β΄ Πειραιώς οι Ολγα Δούρου και Ν. Ορφανός. Στην Α΄ Θεσσαλονικης (διεκδικούνται δύο έδρες) οι Ν. Παυλίδου, Σπ. Πέγγας και Χρ. Ταχιάου. Στη Β΄ Θεσσαλονίκης (μία έδρα) οι Κατ. Μάρκου, Νικ. Νιφούδης και Τρ. Τριανταφυλλίδης.
Αναλόγως των ποσοστών του, τέλος, το «Ποτάμι» μπορεί ενδεικτικά να αποσπάσει από μία έδρα στη Λάρισα όπου κατεβαίνουν μεταξύ άλλων οι Ντ. Πλίτσης, Γ. Συνάπαλος, Κ. Μπαργότας, στα Χανιά (Δάφνη Μανουσάκη, Γ. Μαρακάκης και Μ. Νικολούδης), στο Ηράκλειο (Γ. Αεράκης και Σπύρος Δανέλης), στην Αργολίδα (Γ. Γκάτσης, Σωκ. Μαρινάκης και Μαρία Μέξη), στην Αρκαδία (Μάκης Παπούλιας, Δημ. Παπαδημητρόπουλος και Θαν. Καβουρίνος), στη Χαλκιδική (Χρ. Ακριβόπουλος και Σωτ. Βλάχος), στη Δράμα (Τ. Καρκατζέλης, Π. Νίκογλου και Αλ. Σαρίδης) και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου εκτός από τη Νίκη Φούντα διεδικεί έδρα και ο κ. Αλ. Τσίπρας (καμία σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ).
Οπως αναφέρθηκε, τέλος, ο κ. Θεοδωράκης αναζητεί ένα πρόσωπο-έκπληξη για το Επικρατείας, που σίγουρα δεν θα είναι η Μιράντα Ξαφά, όπως φημολογείται τις τελευταίες ώρες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;