Θεοδωράκης: Όχι στους υπάκουους Χατζηαβάτηδες και στους εφηβικούς τσαμπουκάδες.

“Σύμμαχοί μου είναι οι λογικοί του ΣΥΡΙΖΑ και οι φιλελεύθεροι της ΝΔ”

Την ανάγκη η Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη, όχι ως φτωχός συγγενής αλλά ως μέλος της ευρωζώνης, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό δεν επιτυγχάνεται με υπάκουους Χατζηαβάτηδες, ούτε με εφηβικούς τσαμπουκάδες» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, επισημαίνει ότι το Ποτάμι είναι πολύ μακριά από αυτούς που κάνουν όνειρα με δραχμές ή από αυτούς που φλερτάρουν με την ακροδεξιά ή τον σταλινισμό. «Σύμμαχοί μου είναι οι λογικοί του ΣΥΡΙΖΑ και οι φιλελεύθεροι της ΝΔ» τονίζει, και επισημαίνει πως «θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας, αν κεντρίσουμε και στα δύο κόμματα εξουσίας αυτούς που δεν φορούν παρωπίδες και διαθέτουν θάρρος και κοινή λογική.»

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η νέα γενιά έχει προτεραιότητα. «Η Ελλάδα χάνει λίγο-λίγο τα παιδιά της, την εγκαταλείπουν. Πρέπει λοιπόν να αλλάξουν όλα για τους νέους. Από το εκπαιδευτικό σύστημα, ως την ενίσχυση νέων μικρών επενδύσεων από νέους, στην πληροφορική, στις σύγχρονες δυναμικές καλλιέργειες» αναφέρει.

«Η Ελλάδα ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της με νέο παραγωγικό μοντέλο γιατί τα δανεικά δεν είναι λύση. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει μεγαλύτερο ‘εθνικό θέμα’ από την οικονομική εξάρτηση της πατρίδας. Διότι αυτό περιορίζει τις δυνατότητες χειρισμών σε όλα τα άλλα εθνικά θέματα. Όπως έλεγε ο Διονύσιος Σολωμός, ‘δεν ειν΄ εύκολες οι θύρες, σαν η χρεία τες κουρταλεί’» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το κόμμα Παπανδρέου, σημειώνει ότι η κοινή λογική λέει ότι απειλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αλέξη Τσίπρα. «Σας θυμίζω ότι επιφανή στελέχη του Γιώργου 
Παπανδρέου κάνουν δεύτερη πολιτική καριέρα στην Κουμουνδούρου. Από την κυρία Κατσέλη, τον Κουρουμπλή, τον Μητρόπουλο έως επιφανείς συνδικαλιστές. Εδώ δεν πρόκειται για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ αλλά για …τριχοτόμηση. Ο ΓΑΠ θα απευθυνθεί αναγκαστικώς σε ένα ακροατήριο παρελθούσης χρήσεως. Το Ποτάμι είναι το νέο ρεύμα και πνεύμα στην πολιτική ζωή του τόπου» σημειώνει σκωπτικά.

«Το Ποτάμι είναι το μόνο ίσως κόμμα που δεν φλερτάρει με τον λαϊκισμό. Λέμε όμως ότι εκτός από τους επαγγελματίες της πολιτικής υπάρχουν και οι επαγγελματίες της ζωής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε συμμαχίες. Αντιθέτως από πολύ νωρίς έχω πει ότι μια συμμαχία του καλού θα σώσει – αν σώσει- τη χώρα. Και σε αυτή την συμμαχία του καλού έχουν θέση προοδευτικοί φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, «πράσινοι», αριστεροί μεταρρυθμιστές. Είναι μεγάλο το φορτίο και κανείς δεν μπορεί μόνος του. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ελπίζω ότι η εφημερίδα σας δεν κατατάσσει στους …λαϊκιστές ανθρώπους σαν τον Σπύρο Λυκούδη. Θέλω να πιστεύω ότι διακρίνετε την διάφορα του αγωνιστή με ιστορία, από τους περιφερόμενους πολιτευτές» καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης. 

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ