Αίσιο τέλος για 27χρονη φοιτήτρια που είχε απαχθεί

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας 27χρονης φοιτήτριας που είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 31 Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.
Οι δράστες στις 09-11-2014 το πρωί άφησαν ελεύθερη τη φοιτήτρια, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι συγγενής παράγοντα του ποδοσφαίρου, στην περιοχή της Κυψέλης.
Οι δράστες αρχικά επικοινώνησαν με τον πατέρα της 27χρονης και ζήτησαν 10 εκατ. ευρώ για να την απελευθερώσουν. Ωστόσο, τελικά δέχτηκαν να την απελευθερώσουν με την καταβολή 82.000 ευρώ και η κοπέλα επέστρεψε στους οικείους της υγιής.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση πραγματοποιεί η Ασφάλεια Αττικής.
Το χρονικό της απαγωγής
Η περιπέτεια της 27χρονης ξεκίνησε στις 10.30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου. Οι δράστες τής είχαν στήσει ενέδρα στην οδό Λαζαράδων στην Κυψέλη, την ώρα που πήγαινε στο νυχτερινό κέντρο όπου εργάζεται.
Τότε οι απαγωγείς την άρπαξαν, την έβαλαν σε ένα φορτηγάκι και τη μετέφεραν σε άγνωστο μέχρι στιγμής μέρος.
Μετά από τρεις ημέρες, ο ένας από τους απαγωγείς τηλεφώνησε από καρτοκινητό στον πατέρα της 27χρονης και του είπε, ότι θέλει 10 εκατομμύρια ευρώ για να την αφήσει ελεύθερη.
Ο πατέρας επικοινώνησε με τους αστυνομικούς της ασφάλειας και από εκείνη τη στιγμή ακολουθούσε τις οδηγίες τους. Μετά από διαπραγματεύσεις το ποσό για τα λύτρα έπεσε στα 82.500 ευρώ και το ραντεβού κλείστηκε στο Μαρούσι.
Στις 7 Νοεμβρίου κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο άφησαν τον σάκο με τα λύτρα και μετά η κοπέλα μίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα της μία φορά, ως απόδειξη ζωής. Μετά την απελευθέρωση της, η 27χρονη φοιτήτρια μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ μαζί με τον πατέρα της.
Η κατάθεσή της
Η ΕΛΑΣ εξετάζει με κάθε λεπτομέρεια την κατάθεση της 27χρονης στη ΓΑΔΑ για τις ώρες που έμεινε με τους απαγωγείς με την ίδια να τους έχει πει ότι την έβαλαν με τη βία στο αυτοκίνητο.
«Δεν είδα τα πρόσωπά τους ποτέ. Με πήγαν σε κάποιο χώρο που δεν μπορώ να προσδιορίσω που ήταν. Με κρατούσαν συνέχεια εκεί. Βγήκα από αυτό το μέρος σήμερα που με έβαλαν και πάλι μέσα σε ένα αυτοκίνητο και με άφησαν στην Κυψέλη», είπε.
Για πρώτη φορά οι δράστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο των ιδιόχειρων σημειωμάτων τα οποία και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Έδιναν μια λευκή κόλλα στην 27χρονη, της υπαγόρευαν κείμενα τα οποία εν συνεχεία άφηναν σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
Τέτοια ιδιόχειρα σημειώματα άφησαν στο Γαλάτσι, τα Πατήσια, τη Μεταμόρφωση.
Σε ένα από αυτά τα σημειώματε η κοπέλα έγραφε: «Θείε κάνε γρήγορα», αναφερόμενη στον ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης.
Οι δράστες μιλούσαν μόνο μαζί του χρησιμοποιώντας δυο κινητά τηλέφωνα ενώ τα τηλεφωνήματα τα έκαναν από διάφορες περιοχές της Αττικής θεωρώντας ότι κατ' αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούσαν οι αστυνομικοί να τους εντοπίσουν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν πάρει τηλέφωνο από τα Πετράλωνα, την παραλιακή, την Ομόνοια ενώ το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε από την Λούτσα όταν μίλησε και η νεαρή κοπέλα μαζί με τον πατέρα της.
Οι αστυνομικοί ελέγχουν και το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας, όπως και οι φίλοι της και οι επαφές της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ