Δύο σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ τα ξημερώματα σε Μεγαλόπολη, Κρήτη

Στο ρυθμό των Ρίχτερ «χόρεψαν» τα ξημερώματα Μεγαλόπολη και νότια Κρήτη. Οι δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα περίπου δύο ωρών.

Μετά την πρωινή του επίσκεψη στα Καλάβρυτα, ο εγκέλαδος πραγματοποίησε και ...νυχτερινές επισκέψεις σε Μεγαλόπολη καινότια Κρήτη.
Η πρώτη νυχτερινή ...επίσκεψη του εγκέλαδου σημειώθηκε στη 1.20 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 79 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα και σε απόσταση 445 χιλιομέτρων νότια νοτιοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4.8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο USGS μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 59 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Και δεύτερο «χτύπημα» του εγκέλαδου

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα στη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο USGS ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη και 147 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Για δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κάνει λόγο το γεωδυναμικό ινστιτούτο του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;