ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΝΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕΛΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


Εγκαίνια του 1ου 
2/θέσιου Νηπιαγωγείου Μεγαλόπολης
Με μια σεμνή τελετή, πραγματοποιήθηκαν χθες, ημέρα Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013, τα εγκαίνια του 1ου 2θέσιου Νηπιαγωγείου Μεγαλόπολης, το οποίο ανεγέρθηκε με δαπάνες του “Ιδρύματος Βασιλείου Γ. Μελά” για την προσχολική αγωγή.
Το νέο Νηπιαγωγείο αναμφισβήτητα θα συμβάλει στην καλύτερη παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Μεγαλόπολης προς τους δημότες του και ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας των νηπίων προσχολικής ηλικίας. Είναι ένα σύγχρονο κτίριο, με άνετο για τα μικρά παιδιά αύλειο χώρο, ένα κτίριο 260 μ2, με δύο αίθουσες και ευρύχωρους βοηθητικούς χώρους που θα μπορεί να φιλοξενήσει 50 προνήπια και νήπια. Τα παιδιά λοιπόν θα έχουν ένα νέο χώρο, κατασκευασμένο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που θα τα βοηθήσει στο πρώτο ξεκίνημά τους στο κόσμο της γνώσης.
Το Νηπιαγωγείο αυτό που κτίστηκε στη Μεγαλόπολη όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Ιδρύματος κα Θεοδώρα Ρόμπου είναι το 1890 στη σειρά που έχει ανεγείρει στην Ελλάδα το Ίδρυμα με δικές του δαπάνες εκτός από άλλα 22 που είχε κτίσει σε περιοχές που δεν αποτελούν σήμερα τμήματα της Ελληνικής Επικράτειας, αλλά όπου ήταν παλιά έντονη η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου. Η δραστηριότητα του Ιδρύματος όμως δεν σταματά μόνο στο κτίσιμο σχολικών κτιρίων καθώς επεκτείνεται και στη κατασκευή παιδικών χαρών, αποστολής παιδαγωγικού υλικού, υπολογιστών, οπτικών μέσων κ.α.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας απηύθυνε χαιρετισμό. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Βίκτωρα Μελά, Πρόεδρο της Επιτροπής του Ιδρύματος, αλλά και τα μέλη αυτής, για τη σημαντική δωρεά προς το Δήμο, αλλά και για τη συνέχιση της οικονομικής συνδρομής που αφορά στην κατασκευή της παιδικής χαράς, που πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας σχολικής περιόδου και η οποία θα δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα στο Νέο Νηπιαγωγείο, καθιστώντας το πλήρως λειτουργικό και ιδανικό για κάθε μικρό μαθητή. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε και την κα Ρόμπου όπου ήταν η προπομπός αυτού του έργου καθώς η ίδια εισηγήθηκε στο Ίδρυμα να μπει η Μεγαλόπολη στις προτεραιότητες για κατασκευή Νηπιαγωγείου. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου και τόνισε, ότι ο Δήμος εγγυάται για τη συνεχή και απρόσκοπτη υποστήριξη της λειτουργίας του νέου Νηπιαγωγείου, σε κάθε επίπεδο, σε συνεργασία πάντοτε με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Κατά τη διάρκεια της τελετής έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας ενώ ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και η κα Ρόμπου είχαν ανταλλάξει νωρίτερα αναμνηστικά δώρα.
Στη τελετή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Φώτης Γκέσουρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειος Κανέλλος και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Επίσης παραβρέθηκε πλήθος κόσμου όπως εκπαιδευτικοί, γονείς, τα νήπια που θα φιλοξενηθούν όπου έδωσαν τη δική τους γλυκιά νότα στην εκδήλωση αλλά και γενικότερα αρκετοί συνδημότες μας.
Εκ του Δήμου

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ