Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, κατά τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου 2013,  μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Γ. Μπούρα, με ομόφωνη απόφασή του ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ να κατατεθεί ΨΗΦΙΣΜΑ διαμαρτυρίας, καταδικάζοντας απερίφραστα  το κλείσιμο της ΕΡΤ με απόφαση της κυβέρνησης που βγάζει στο δρόμο 2.600 εργαζόμενους, ως εξής:
·      Καταδικάζει και ανησυχεί για την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική ενέργεια παύσης της λειτουργίας της ΕΡΤ.

·      Η  ΕΡΤ  είναι κατάκτηση και περιουσία του Ελληνικού λαού, είναι ουσιαστικό βήμα Δημοκρατίας και πλουραλισμού.

·      Καταδικάζουμε την πολιτική των αποφάσεων που λαμβάνονται εν κρυπτώ και  αιφνιδιαστικά, στο όνομα  της αναδιάρθρωσης ενός δημόσιου φορέα για τη νοσηρότητα του οποίου ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι πολιτικές επιλογές των τελευταίων δεκαετιών, με αποτέλεσμα με τόσο το βίαιο τρόπο να πληρώνουν το τίμημα των όποιων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων οι εργαζόμενοι .

·      Η έλλειψη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί οδυνηρό πλήγμα στην ποιότητα της δημοκρατίας μας  και η εναπόθεση της ενημέρωσης στα ιδιωτικά συμφέροντα, πλήττει όχι μόνο την ενημέρωση  αλλά και τον εκπαιδευτικό ρόλο των ΜΜΕ,  κάνει τους ιδιώτες κυρίαρχους και αντιτίθεται στα λαϊκά συμφέροντα.

·      Η εξυγίανση μπορεί να είναι απαραίτητη, αλλά δεν μπορεί να γίνει χωρίς διάλογο, χωρίς την άποψη ειδικών  εμπειρογνωμόνων,  χωρίς την προστασία των εργαζομένων.

·      Συμπαριστάμεθα αλληλέγγυα στους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και ζητούμε από τη συγκυβέρνηση να ενσκήψει άμεσα στο σοβαρό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, με σεβασμό στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και λαμβάνοντας υπόψη το περί δικαίου αίσθημα και τα συμφέροντα.


 Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;