ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι, ο κ. Δήμαρχος Οιχαλίας, προέβη εντός του Δεκεμβρίου στη σύναψη σύμβασης με ιδιώτη Τεχνικό Σύμβουλο, με αντικείμενο τη «Χωροθέτηση μονάδων προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Οιχαλίας».

Στα πλαίσια υλοποίησης της εν λόγω σύμβασης αναφέρεται ότι «θα διερευνηθεί η δυνατότητα προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων σε χώρο των λιγνιτορυχείων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, και για το σκοπό αυτό θα ονοματισθούν τα αναγκαία για τους σκοπούς της προσωρινής διαχείρισης έργα και θα επιδιωχθεί διερευνητική συνάντηση με το Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία των Δημάρχων Μεγαλόπολης και Οιχαλίας».

Δε γνωρίζουμε εάν η παραπάνω κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου Οιχαλίας ή εάν είναι μια «καμουφλαρισμένη» απόπειρα να «ξαναανοίξει η όρεξη» όσων επί πολλά χρόνια προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις του Μεγαλοπολίτικου λαού, απέναντι στο ενδεχόμενο να καταστεί η Μεγαλόπολη «χαβούζα» της Πελοποννήσου.

Εάν ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο, έχουμε να απαντήσουμε στον κ. Δήμαρχο Οιχαλίας ότι οι πρακτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», έστω κι αν τις πρεσβεύει, δεν περνούν σε εμάς.

Εάν πρόκειται για δόλια κίνηση, που υποκρύπτει αλλότρια συμφέροντα που υπερβαίνουν τα όρια του Δήμου Οιχαλίας, τότε και πάλι διαμηνύουμε ότι γνωρίζουμε και μπορούμε να προστατεύουμε τα συμφέροντα του τόπου μας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβουλεύεται το ήδη επιβαρημένο φυσικό περιβάλλον μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε άμεσα, την επίσημη θέση τόσο του κ. Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων όσο και του κ. Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, σχετικά με το ανακύψαν θέμα.

Τέλος δηλώνουμε ότι θα κινηθούμε τάχιστα, με κάθε νόμιμο τρόπο για την αποτροπή κάθε επίβουλης προσπάθειας που έρχεται σε αντίθεση με το συμφέρον του τόπου μας.

Το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης έχει προσφέρει πάρα πολλά σε όμορους Δήμους και πρέπει όλοι να δείχνουν τον πρέποντα σεβασμό.
Εκ του Δήμου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ