ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Το παιχνίδι των εξουσιών και των μικροσυμφερόντων!!!


του Νικoλάου Γ. Γιαννακόπουλου (Γιόβα)
Πολ. Μηχανικός – Μ.Sc.
30-05 -2012                                                                                                                     

Τελικά αποδεικνύεται εμπράκτως πως παράλληλα με την κεντρική εξουσία που τα τελευταία 30-40 χρόνια λειτούργησε με τις ¨νέες αντιλήψεις¨… (μικροσυμφέροντα, γραφειοκρατία, αναξιοκρατία κ.α.) δεν πήγαν πίσω και οι τοπικές κοινωνίες!!!


Ακολουθώντας σαν τους πιο καλούς μαθητές τα παραδείγματα των δασκάλων τους, οι βαθμοί της αυτοδιοίκησης αποδείχτηκε ότι έκαναν πράξη τις λογικές τις κεντρικής εξουσίας (πελατειακές σχέσεις, ρουσφέτια, σταμάτημα διαδικασιών πηγαίνοντας πολύ πίσω τις τοπικές κοινωνίες, μη αφήνοντας  να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν ).
Αντίστοιχη περίπτωση είναι και αυτή της βίλας Τουρκοβασίλη που έπεσε θύμα τέτοιων  λογικών και διαδικασιών.


Αν ανατρέξουμε στο ιστορικό της υποθέσεως διαπιστώνουμε εύκολα ότι πάντα κάτι ξεκίναγε και στο δρόμο άλλαζε ή σταμάταγε, είτε γιατί άλλαζαν οι υπουργοί και οι αποφάσεις τους, είτε γιατί άλλαζαν οι τοπικοί άρχοντες κάθε 4 χρόνια. Μία χαρακτηριζόταν πράσινο και κοινόχρηστος χώρος, την άλλη στιγμή αποχαρακτηριζόταν…. Αντί να υπάρξει καθαρή λύση εξαγοράς από τον Δήμο Τρίπολης δυστυχώς παρέμενε σε εκκρεμότητα το θέμα.


Ως πότε εμείς οι πολίτες αυτής της ρημαγμένης πόλης (από τα συμφέροντα…)αλλά και ίσως (από την ανικανότητα ορισμένων) θα πληρώνουμε ¨το μάρμαρο¨… ;
Συμπερασματικά όμως διαπιστώνουμε ότι και εμείς έχουμε μερίδιο ευθύνης, γιατί πάντοτε πιστεύαμε σε ουτοπίες και σε μεγάλα λόγια.


Συνειδητοποιώντας μέρα με την μέρα ως επαγγελματίας της πόλης μας αλλά και ως νέος που ασχολείται με τα κοινά, την παθογένεια της κρατικής μηχανής σε όλους τους βαθμούς αναζητώ την αφύπνιση όλων μας, ζητώ να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας και να οραματιστούμε τον τόπο μας, την Δική μας Νέα Τρίπολη, την Νέα Πελοπόννησο, την Νέα Ελλάδα.


Αν και αργά το Δ.Σ. της Τρίπολης αποφάσισε την αναστολή της οικοδομικής αδείας και των οικοδομικών εργασιών στην βίλα του Τουρκοβασίλη, δυστυχώς όμως το κακό έγινε και σε κανέναν αιρετό δεν μπορεί να υπάρχει η δικαιολογία δεν γνωρίζαμε…!!! Εφαρμόστε τώρα πολιτική γής στην πόλη, δηλαδή πλήρη καταγραφή των κοινόχρηστων και πράσινων χώρων προς εξαγορά για την δημιουργία αστικού πράσινου.


Αναγνωρίζω λοιπόν για μία ακόμα φορά την θετική σημασία και ρόλο των φορέων και συλλόγων, όπως το Τ.Ε.Ε., ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας (των οποίων και συμμετέχω) και του Σ.Α.Ο.Ο. Αν δεν ήμασταν εμείς που άμεσα κινητοποιηθήκαμε χτυπώντας πόρτες… και κάνοντας παρεμβάσεις ενδεχομένως ακόμα ορισμένοι δεν θα γνώριζαν τίποτα…!!!


Κάθε ένας λοιπόν ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας και ας λειτουργήσουμε από  όπου μας έταξε ο λαός για το καλό των πολιτών και μόνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;