ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Αθήνα 20.9.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε σήμερα 20.09.2012 ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας, σχετικά με το να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα 32 ονόματα των πολιτικών προσώπων που ερευνά το ΣΔΟΕ.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου και όπως εσείς επιβεβαιώσατε απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου, αυτή την περίοδο ο ΣΔΟΕ ελέγχει τις περιπτώσεις 32 πολιτικών προσώπων των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις και για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό.

Τη γνωστοποίηση της ύπαρξης της συγκεκριμένης λίστας ακολούθησε έντονη φημολογία για το ποιοι μπορεί να περιλαμβάνονται σε αυτή – δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ανάμεσά τους υπάρχουν πέντε κορυφαία ονόματα -  με αποτέλεσμα να σπιλώνονται τόσο μεμονωμένα πρόσωπα, όσο και εν γένει ο πολιτικός κόσμος.

Δεδομένης της περιόδου που διανύομε που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για διαφάνεια, γίνεται ακόμα εντονότερη η ανάγκη να δημοσιοποιηθεί η εν λόγω λίστα.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Ποια είναι τα 32 πολιτικά πρόσωπα των οποίων τις υποθέσεις ερευνά αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ, καθώς υπάρχουν όπως για αυτούς αναφέρεται σοβαρές ενδείξεις παράνομου πλουτισμού. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;