ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΛΥΚΑΙΑ Η Π  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ…
Του Ι. Γ. Ασημακόπουλου

Πολύ σοβαρά φαίνεται να έχει πάρει η αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου το θέμα διάθεσης του ΕΑΠ  (λιγνιτόσημου) στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, τουλάχιστον για το 50% του πόρου  που η ίδια είναι φορέας υλοποίησης. Από δημοσιεύματα προκύπτει ότι σκοπεύει να διαθέσει τον πόρο με φαντασία και όραμα σε μεγάλα και πρωτοποριακά έργα, σε αντίθεση με ότι γινόταν μέχρι σήμερα. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γιαννακούρας σε πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο έφερε την πρόταση εκπόνησης μελετών για δημιουργία κέντρου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Μουσείου τεχνολογίας, ασύρματων δικτύων και υποδομών, όπως και σχετική μελέτη δημιουργίας θερμοκηπίων κλπ. Όλα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Στην μοναδική αυτή προσπάθεια που κάνει η Π.Π. να αξιοποιήσει σωστά το ΕΑΠ, θα μπορούσε να εντάξει και να χρηματοδοτήσει μια ακόμα αισιόδοξη δράση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα όχι μόνο της περιοχής, αλλά σε ένα βαθμό, ολάκερης της Αρκαδίας.
Συγκεκριμένα η Π.Π. θα μπορούσε να πάρει υπό την αιγίδα της τους αθλητικούς αγώνες «ΤΑ ΛΥΚΑΙΑ». Να διαμορφώσει φορέα τέλεσης των εκδηλώσεων στα πρότυπα των ολυμπιακών αγώνων, σε ανάλογο φυσικά επίπεδο, με τη συμμετοχή κι άλλων φορέων της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού, του πολιτισμού κλπ.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα μπορούσαν να χωρίζονται στο πολιτιστικό και στο αθλητικό μέρος.
Το μεν πολιτιστικό μέρος να περιλαμβάνει την αφή της φλόγας στην ιερή κορυφή, την μεταφορά της φλόγας στο στάδιο όπου θα τελούνται οι αθλητικοί αγώνες, τις αναπαραστάσεις αρχαίων αγωνισμάτων και τελετών στο αρχαίο στάδιο και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά και στη Μεγαλόπολη.
Το δε αθλητικό μέρος, να περιλαμβάνει σύγχρονους αγώνες κλασσικού αθλητισμού, που θα διεξάγονται όπως  επιτάσσει η σύγχρονη αθλητική νομοθεσία και δεοντολογία, στο σύγχρονο στάδιο της Μεγαλόπολης, με την ευθύνη του ΣΕΓΑΣ και των επίσημων φορέων του αθλητισμού.
Είναι φανερό πως μ’  αυτό τον τρόπο η περιοχή και γενικότερα η Αρκαδία θα ήταν στο επίκεντρο (γιατί όχι…) του παγκόσμιου ενδιαφέροντος στη διάρκεια τέλεσης των ΛΥΚΑΙΩΝ, αφού θα γινόταν σύγχρονοι αθλητικοί αγώνες με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του αθλητισμού. Θα ήταν είδηση σε όλες τις αθλητικές εκπομπές και θα σχολιάζονταν τα ρεκόρ…
Η περιοχή θα πλημμύριζε κόσμο, με ανάλογα οφέλη για την τοπική οικονομία. Θα προβαλλόταν σε όλο τον κόσμο σαν μια περιοχή με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, (Λύκαιο όρος, Λυκόσουρα, Καρύταινα, Λεοντάρι, Αγία Θεοδώρα κλπ) που παράγει πολιτισμό και αθλητισμό κι όχι ρύπανση και μόλυνση, όπως συμβαίνει να παρουσιάζεται σήμερα, σε οποιαδήποτε αναφορά γίνεται σ’ αυτήν από τα ΜΜΕ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;