ΘΛΙΨΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ


ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ                

Απάντηση στην επιστολή Κρεμαστινού

Θλίψη, οργή και αγανάκτηση  προκάλεσε η επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής ιατρικής κ. Δ. Κρεμαστινός.
 Ομολογώ ότι μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής   επειδή η δημόσια παρουσία του απέπνεε   σεμνότητα και ευγένεια  στοιχεία ικανά να αμφισβητήσουν τα όσα αρνητικά είχαν δει το φως της δημοσιότητας κατά το παρελθόν και τα οποία απέδιδαν την επιστημονική και πολιτική του ανέλιξη στην στενή φιλική σχέση  με τον Ανδρέα Παπανδρέου  και όχι στην στις δικές του ικανότητες.
Στην αρχή αναφέρει στην επιστολή του, ότι συγκλονίστηκε όταν αντίκρισε στο παρελθόν  βουλευτές να ζητούν προείσπραξη της βουλευτικής τους αποζημίωση  προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανάγκες που αφορούσαν την υγεία τους ή έξοδα κηδείας συγγενών τους.
Θαυμάζω την ευαισθησία του κ Κρεμαστινού αλλά την θεωρώ πολύ επιλεκτική. Διαφορετικά αν η  ευαισθησία του αφορούσε όλους ανεξαρτήτως τους συνανθρώπους του δεν θα άντεχε να βλέπει ανθρώπους να ψάχνουν την τροφή στους κάδους των σκουπιδιών, να λιποθυμάμε από την πείνα ή να αυτοκτονούν.
Αναρωτήθηκε ωστόσο ο κ Κρεμαστινός  αν ήταν πραγματική η οικονομική αδυναμία των συναδέλφων του να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη  ανάγκη η απλά δεν ήθελαν να τρώνε από τα έτοιμα και προκειμένου  να τρέχουν στις τράπεζες  ίσως τους ήταν πιο εύκολο το ταμείο της Βουλής.
  Εάν ωστόσο ήταν πραγματική η αδυναμία αναρωτήθηκε πάλι ποιοι λόγοι  την προκάλεσαν; 
Μήπως ήταν αποτέλεσμα κακού προγραμματισμού και κακής διαχείρισης;
Μήπως οι εν λόγω αναξιοπαθούντες εθνοπατέρες είχαν ροπή στο τζόγο  ή  άλλες παρόμοιες κακές συνήθειες;
Μήπως οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους είχαν συνήθειες αντίστοιχες με αυτές της κυρίας Τσοχατζόπουλου;
     Όσον αφορά την περικοπή των συντάξεων  κατά τα 2/3αυτών που εκλέγονται βουλευτές θα γνωρίζει ό Κρεμαστινός ότι αντίστοιχες μειώσεις έχουν όλοι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι  που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν μέχρι την πλήρη αναστολή της σύνταξης τους. Θα έπρεπε και εδώ να έχουν βουλευτές ειδική ευνοϊκή μεταχείριση;
Θεωρεί εκδηλώσεις λαϊκισμού την αποποίηση του δικαιώματος αυτοκινήτου και της αμοιβής από συμμετοχή σε επιτροπές από ορισμένους βουλευτές.
 Δεν έχω υπ` όψιν μου βουλευτές που αποποιήθηκαν  την αποζημίωση συμμετοχής στις επιτροπές. Υπάρχουν όμως ορισμένοι οι οποίοι, προς τιμή τους, έχουν  ομολογήσει το παράλογο της υπόθεσης  και συμφωνούν με την κατάργηση του.. Για ποιο λόγο άλλωστε να δικαιούνται δωρεάν αυτοκίνητο έχοντας μάλιστα ατέλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 Αποδέχεται ως δίκαιη λύση, ο βουλευτής να παίρνει όσα ένας δικαστικός συν υπερωρίες και εκτός έδρας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εκ του συντάγματος προβλεπόμενη ισονομία. Αλήθεια υπάρχει προκαθορισμένο ωράριο εργασίας για ένα βουλευτή έτσι ώστε η υπέρβαση του να λογίζεται ως υπερωριακή απασχόληση;
Η μετάβαση και παραμονή του βουλευτή τα σαββατοκύριακα μήπως θα πρέπει να υπολογίζονται ως εκτός έδρας υπερωριακή απασχόληση σε ημέρες αργίας;
Φοβάμαι   ότι δίνω  ιδέες και τους ανοίγω την όρεξη.
Ισονομία στις αποδοχές μεταξύ βουλευτών και δικαστικών η άλλων δημοσίων λειτουργών δεν υπήρξε ποτέ. Η υπεροχή των βουλευτών, αν συνυπολογίσουμε όλα τα προνόμια τους, ήταν και παραμένει συντριπτική.
Για σκεφθείτε το λίγο! Ο Παναγιώταρος, η Παπακώστα, ο Πάντζας και οι άλλοι ουρανοκατέβατοι αστέρες της Βουλής  έχουν καλύτερες αποδοχές από τους πρόεδρους των ανώτατων δικαστηρίων οι οποίοι έχουν  30 και πλέον χρόνια άσκησης του λειτουργήματος τους. Είναι δίκαιο;
Χαρακτηρίζει  γελοιοποίηση  του κοινοβουλευτισμού την μείωση των αποδοχών των βουλευτών κατά 20, 30 ή 40%. Δηλαδή η διατήρηση των προνομίων και ενδεχόμενη αύξηση των αποδοχών τους όταν ο κόσμος  πεινάει, υποφέρει και αυτοκτονεί, θα ενίσχυε το κύρος του κοινοβουλίου;
 Αναφέρεται σε ορισμένους βουλευτές προβαλλόμενους από τα ΜΜΕ οι οποίοι λειτουργούν ως μεσάζοντες μεγάλων συμφερόντων. Δεν έχει υποχρέωση να κατονομάσει τα πρόσωπα  και να δώσει τα στοιχεία που διαθέτει στα αρμόδια όργανα; Αποτελεί αυτό υπεύθυνη στάση έμπειρου πολιτικού;
 Θεωρεί φυσιολογικό για ένα  βουλευτή που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα να αναζητήσει οικονομικούς προστάτες με αντάλλαγμα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και θεωρεί  αναγκαστική  άρα αναπόφευκτη αυτή την επιλογή  δίνοντας συγχωροχάρτι σ`αυτούς που θα το επιχειρήσουν.
Η αλήθεια είναι ότι  ο στοιχειωδώς έντιμος βουλευτής δεν θα υποκύψει σε  παρόμοια πρόκληση. Όποιος το κάνει δεν το κάνει λόγω ανέχειας  αλλά επειδή είναι επίορκος, απατεώνας  και λαμόγιο χειρίστου είδους.
Όποιος χρηματίζεται δεν το κάνει από ανάγκη αλλά από έλλειψη ήθους και εντιμότητας
 Απόδειξη αποτελεί  το ότι πρωταθλητές της μίζας  θεωρούνται από την κοινή γνώμη, οι εφοριακοί οι οποίοι μέχρι πρότινος (;) ήταν από τους πιο καλοπληρωμένους δημοσίους υπαλλήλους.
    Μια σημαντική περικοπή στις αποδοχές και στα προνόμια των βουλευτών θα έλυνε κάποιο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας;
  Ασφαλώς όχι. Θα αποτελούσε ωστόσο τονωτική ένεση στο καταρρακωμένο ηθικό του λαού.
 Θα ήταν ένα μήνυμα με πολύ δυνατό συμβολισμό:
Φίλε συμπατριώτη  στον αγώνα που δίνεις δεν είσαι μόνος σου, είμαστε όλοι μαζί και μαζί θα αγωνιστούμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα!
  Αυτό περιμέναμε να ακούσουμε από τους πολιτικούς μας ηγέτες. Φαίνεται όμως ότι οι περισσότεροι απ` αυτούς είναι αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία και τα προβλήματα της. Ένας απ` αυτούς είναι και ο κ. Δ. Κρεμαστινός. Στο λυκόφως του πολιτικού του βίου φρόντισε να κοντύνει το πολιτικό και ηθικό του ανάστημα και να μείνει στην ιστορία ως ένας άνθρωπος που ασχολήθηκε με την πολιτική  όχι για να υπηρετήσει την πατρίδα του και το λαό της αλλά το συμφέρον το δικό του και της συντεχνίας του.
 Η προσπάθεια του να ανασκευάσει τα όσα δήλωσε μιλώντας για παρερμηνεία απλά προσβάλουν την νοημοσύνη μας. Κρίμα!

                                                                                                                                   Αίμων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ