ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η Αρκαδία υπήρξε σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της ένας νομός που έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και την πορεία της χώρας. Οι Αρκάδες φύσει και θέσει φιλοπάτριδες φωνάζαμε πάντα «παρών» στις κρίσιμες και δύσκολες στιγμές. Μια τέτοια στιγμή περνά και σήμερα η χώρα μας , καθώς η κοινωνική και οικονομική κρίση είναι η αιτία που μεταδίδει σαν γάγγραινα μια αρρώστια σε όλη την ελληνική κοινωνία. Απαισιοδοξία, αρνητισμός, καχυποψία είναι μόνο μερικές από τις παρενέργειες. Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με γιατροσόφια, αλλά με καθαρές λύσεις και ισχυρή εντολή.

Αυτό είναι το διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών. Μετά από 16 μήνες στον β βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης είμαι βέβαιος, πως αν υπάρχει θέληση και μεράκι, μπορούν να βρεθούν λύσεις .Πιστεύω ότι οι Έλληνες μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο αρκεί να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες της πατρίδας μας και του λαού της.

Η Αρκαδία είναι μία περιοχή με σπάνιο φυσικό πλούτο. Από την Γορτυνία με την σπάνια φυσική ομορφιά και τα πολιτιστικά μνημεία, μέχρι την Μεγαλόπολη με το αρχαίο θέατρο, έως την Κυνουρία με τις δαντελωτές ακτές της , είναι ένα –ακατέργαστο- διαμάντι. Ένας νομός που σε κάθε του γωνιά να ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο, στο οποίο αξίζει να επενδύσεις, να ζήσεις εδώ, και να δημιουργήσεις. Αντί για αυτό μαρασμός.

Η πολιτική των τελευταίων δύο χρόνων, έφερε την Αρκαδία δύο δεκαετίες πίσω. Αρκεί να διαβεί κανείς το οδικό της δίκτυο ή να δει τα κλειστά σχολεία και τις υποβαθμισμένες ή καταργημένες υπηρεσίες. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Να το αφήσουμε πίσω. Όλα αυτά τα κατάλοιπα του παλιού, που τα βλέπεις σε κάθε γωνιά του τόπου μας, ακόμα και στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει θέληση. Για όλους εμάς που φύγαμε από την πρωτεύουσα και ζούμε στην περιφέρεια και εκεί μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Αυτός ο τόπος μας δίδαξε πως σημασία δεν έχει αν θα πέσεις, αλλά να μπορείς να βρεις τη δύναμη να σηκωθείς ξανά, γρήγορα και δυνατότερος από πριν.
Παναγιώτης Βαλασόπουλος
Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ