Παναγιώτης Βαλασόπουλος: «Υποχρέωση μας είναι να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη εκεί που ζει και δραστηριοποιείται»


Στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου για τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε τοποθετήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας Π.Βαλασόπουλος αναφέροντας
«… η χρονιά που πέρασε ήταν ένας σημαντικός χρόνος αυτοδιοικητικής εμπειρίας. Λειτουργούμε πλέον σ’ ένα πρωτόγνωρο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό γίγνεσθαι. Σήμερα συγκρούεται το παλιό με το νέο. Είχαμε χτίσει ένα κράτος που ζούσε με δανεικά, που οι δρόμοι καταρρέουν αμέσως μετά την υποτιθέμενη κατασκευή τους, τα νοσοκομεία ή πλημμυριζουν , όπως πρόσφατα το Παναρκαδικό νοσοκομείο, τα λιμάνια μας τα «παίρνει» η θάλασσα όπως στο Λεωνίδιο .Αυτό το κράτος έχουμε ευθύνη όλοι μας να το αλλάξουμε. Το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη μεταφέρει μισές αρμοδιότητες στην αιρετή περιφέρεια και αυτές χωρίς τους αναγκαίους πόρους ή τα εργαλεία χρηματοδότησης αυτών. Ταυτόχρονα το κεντρικό κράτος εξακολουθεί ν’ αποφασίζει ερήμην των τοπικών κοινωνιών ,όπως έγινε με το κλείσιμο των σχολείων, των ΔΟΥ, του ΙΚΑ και άλλων υπηρεσιών. Εμείς ως μείζων αντιπολίτευση όλο αυτό το χρόνο σταθήκαμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα προβλήματα, είχαμε κριτική στάση στις προτάσεις της πλειοψηφίας και δεν διστάσαμε να ψηφίσουμε αυτές όποτε κρίναμε ότι είναι προς το συμφέρον των Πελοποννησίων πολιτών, αποφεύγοντας την στείρα αντιπολίτευση που εφάρμοζαν οι μειοψηφίες του παρελθόντος. Αποφασίσαμε να είμαστε χρήσιμοι, αποφασίσαμε να είμαστε «ΑΡΙΣΤΟΙ» και όχι «ΑΡΕΣΤΟΙ».

Με αυτό το αίσθημα ευθύνης αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα, όπως τα στερεά απόβλητα, την προώθηση του ΕΣΠΑ και την χρήση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως τα ΣΔΙΤ, στην προώθηση σημαντικών έργων υποδομής. Θα στηρίξουμε κάθε ορθολογική προσπάθεια που θα κάνει την Π.Π. περιφέρεια των δυο αεροδρομίων , των ασφαλών λιμανιών, του σύγχρονου οδικού δικτύου, αλλά και του ειδικευμένου τουρισμού όπως ο καταδυτικός που αποτελεί για χρόνια ταμπού για το ελληνικό κράτος ή του εναλλακτικού. Σε αυτές τις προτάσεις θα μας βρείτε συμμάχους με στάση ευθύνης αλλά και απόλυτης κριτικής στα όποια λάθη σας.

Η νέα χρονιά είναι χρονιά πρόκλησης για όλους μας. Είναι πλέον μονόδρομος να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη της περιφέρειας, των περιοχών με υψηλή ανεργία, και ερημοποίηση. Ο πρωτογενής τομέας, μαζί με τον τουρισμό είναι η αιχμή της προσπάθειας ανάπτυξης. Για να προχωρήσουν όμως και τα δύο απαιτούν υποδομές, απαιτούν ενίσχυση των πολιτών να παραμείνουν στον τόπο διαμονής τους. Υποχρέωση μας είναι να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη εκεί που ζει και δραστηριοποιείται. Εμείς θα επιτελέσουμε τον ρόλο που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας διατηρώντας μια υπεύθυνη συνεπή κριτική στάση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας μας….»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;