ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΔΑΝΕΙΑ


Τα πυρόπληκτα δάνεια και η παρατάσή τους είναι στις άμεσες προτεραιότητες
της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη
Τα προβλήματα των επαγγελματιών της Αρκαδίας και ειδικά των πυρόπληκτων επιχειρήσεων ήταν τα κεντρικά θέματα στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στα γραφεία του Υπουργείου Οικονομικών.
Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπουντρούκα και τη συνδρομή του βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος και παρευρέθη με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης και Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ανδρέα Σύριου.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το αίτημα του Επιμελητηρίου για την αναστολή καταβολής κεφαλαίου για ένα ικανό χρονικό διάστημα (με ταυτόχρονη καταβολή μόνο των τόκων) ή επιμήκυνση της διάρκειας δανείου προκειμένου να μειωθεί το ύψος της χρεολυτικής δόσης.
Ο υπουργός απάντησε ότι το θέμα έχει απασχολήσει και τον ίδιο γιατί στόχος του είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ενημέρωσε δε, ότι οι δανειστές της χώρας μας δεν αποδέχονται παράταση σε δάνεια που καλύπτονται από την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η παράταση των συγκεκριμένων δανείων.
Παρόλο αυτά ο Πρόεδρος δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες και ότι η επαφή του με τον Υπουργό είναι η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων με πολιτικούς παράγοντες παραγωγικών υπουργείων και με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, που θα έχουν ως στόχο την προβολή των αιτημάτων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για πυρόπληκτα δάνεια.


Συνάντηση με θέμα την επιμήκυνση των πυρόπληκτων δανείων
Στο πλαίσιο δράσεων του Επιμελητηρίου για τα πυρόπληκτα δάνεια ο Πρόεδρος  κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παρασκευάς Ορφανός συμμετείχαν στη συνάντηση των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ευβοίας, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του κ. Παναγιώτη Σίμωση, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 στις 10.30 π.μ στη Χαλκίδα.
Η συνάντηση διοργανώθηκε με σκοπό να κατατεθούν προτάσεις για την Παράταση ή την Επιμήκυνση των Πυρόπληκτων Δανείων οι οποίες θα ικανοποιούν τις επιχειρήσεις των Πυρόπληκτων Νομών (Αρκαδίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας).
Στη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν τα κοινά προβλήματα των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και η προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν – εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης - τις δυσμενείς συνέπειες των φυσικών καταστροφών  που υπέστησαν, καθώς το αξεπέραστο οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει για το σύνολο αυτών των επιχειρήσεων παραμένει και διογκώνεται συνεχώς.        
Κατά την συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα :
·      Τα Επιμελητήρια να συνεχίσουν από κοινού, ενωμένα, τον αγώνα για την τακτοποίηση των πυρόπληκτων δανείων στην λογική της μακροχρόνιας παράτασης και της ομαλής ροής της επαναχρηματοδότησης των επιχειρήσεων. 
·      Να αναζητήσουν συνεργασία με τεχνικό σύμβουλο για την επικαιροποίηση των προτάσεων – μετά τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις - για τα πυρόπληκτα δάνεια.
Τέλος, συμφωνήθηκε ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 28  Ιανουαρίου στην Τρίπολη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;