ΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΝΟΜΩΝ


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Παράταση δύο ετών για την εξόφληση των δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων, αλλά και τις ρυθμίσεις παλαιών δανείων, καθώς και τους χρόνους καταβολής της πρώτης δόσεως ζητά σε επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχανίδη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε καλύτερα απ΄ όλους την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική οικονομία και αγορά και την αδυναμία που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξυπηρετήσουν ακόμα και τις βασικές τους υποχρεώσεις και την  ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών.
Τα μέτρα που λήφθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 για τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών είχαν κάποια θετική επίδραση στην κατάσταση ανάγκης που βρίσκονταν τη χρονική εκείνη στιγμή. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 2/54310/0025/13-09-2007 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δόθηκε η παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες και η δυνατότητα χορήγησης νέων κεφαλαίων κίνησης στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις και ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων αυτών προς τις Τράπεζες, ενώ με το άρθρο 21 παράγραφος 5 του Ν. 3867/2010 (ΦΕΚ Α΄ 128/3.8.2010) και την υπ’αριθ. 2/16553/0025/17-03-2010 δόθηκε η δυνατότητα παράτασης αποπληρωμής των δανείων αυτών.
Οι αποφάσεις αυτές σαφώς βοήθησαν τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών, δυστυχώς όμως, τα προβλήματά τους όχι μόνο δεν ελύθησαν αλλά επιδεινώθηκαν από την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία την παρούσα περίοδο.
Οι πυρόπληκτοι νομοί, ανάμεσα σε αυτούς και η Αρκαδία, η οποία ως γνωστόν είναι μια ιδιαίτερα μειονεκτική περιοχή, χωρίς μεγάλες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης, δέχονται περισσότερο από όλους τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης.
Για τους λόγους αυτούς απευθυνόμαστε σε εσάς και αιτούμεθα να παρατείνετε κατά δύο έτη τους χρόνους εξόφλησης των δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων, αλλά και τις ρυθμίσεις παλαιών δανείων, καθώς και τους χρόνους καταβολής της πρώτης δόσεως.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα δείξετε την ευαισθησία σας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών, όπως έχετε κάνει και σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση του Νομού Δράμας με την υπ’ αριθ. 2/20087/0025/30-06-2010 απόφαση, των Νομών Καβάλας, Δυτ. Μακεδονίας, Ημαθίας, Φλώρινας, Καστοριάς και Κιλκίς, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, Πέλλας και Σερρών με την υπ’ αριθ. 2/31728/0025/30-06-2010 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Εν αναμονή της θετικής σας απάντησης και βέβαιοι για τη βοήθεια και την κατανόησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.


Με εκτίμηση,


ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε:
1. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
2. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ