ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΔΒΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΔΒΑ ΣΤΟ ΛΚΜ ΔΕΗ

Το Δ.Σ. Μεγαλόπολης συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 15 Ιουλίου ύστερα από τη δημοσιοποίηση της αιφνιδιαστικής απόφασης 200969/5-7-2011 του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία αναφέρεται στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο “Κατασκευή και λειτουργία χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης της ΔΕΗ Α.Ε.”.
Η απόφαση υπογράφεται από την Κ. Μπιρμπίλη Υπουργό ΠΕΚΑ(!), τον Υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη και τον Υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο. Η παρούσα απόφαση κοινοποιείται στο Δήμο Μεγαλόπολης, στο Δήμο Γόρτυνος(!) και στη Νομαρχιακή Αυτ/ση Αρκαδίας(!).
Η απόφαση αυτή είναι νομικά διάτρητη, όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις. Βεβαίως εκτός της ημερομηνίας της απόφασης και την υπογραφή της αρμοδίας Υπουργού, η οποία την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν ήταν Υπουργός του ΥΠΕΚΑ, λόγω ανασχηματισμού, υπάρχουν και άλλα σημεία στα οποία πάσχει νομικά η κοινή Υπουργική απόφαση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης με ομόφωνη απόφασή του θα προσφύγει στο ΣτΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης συγκροτήθηκε επιτροπή που θα ενημερώσει τους πολίτες της Μεγαλόπολης και θα οργανώσει δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως το κλείσιμο Εθνικών οδών, κατάληψη ταινιοδρόμων, καταλήψεις Υπουργείων και των γραφείων του Γενικού Διευθυντή και του Νομικού Συμβούλου της ΔΕΗ.
Στην επιτροπή θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παν. Μπούρας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αναστάσιος Κάβουρας και οι επικεφαλής των παρατάξεων Σπ. Τσιριγώτης, Ιωαν. Φουσέκης και Κων. Παγανός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;