ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενώ θέλουμε λίγες μέρες έως τις εκλογές για το επιμελητήριο Αρκαδίας η παράταξη «Επιμελητήριο Εν Δράσει» και ο επικεφαλής του συνδυασμού δεν έχει απαντήσει για debate, ούτε σε διάλογο προτάσεων για το μέλλον του Επιμελητηρίου. Συνεχίζει τις επαφές του με αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, με το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη. Οι εθιμοτυπικές αυτές επαφές αναφέρονται θέματα, όμως δεν είναι επεξεργασμένες, ούτε θεσμικά οργανωμένες από επιχειρηματίες που τους ανήκει το Επιμελητήριο.
Πιο συγκεκριμένα στο Δελτίο τύπου για την επίσκεψη με τον κ. Σμυρνιώτη αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι «συζητήθηκαν τα κονδύλια, η μείωση των τελών, η βοήθεια των νέων επιχειρήσεων και γενικά η καλή σχέση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Δήμο Τρίπολης και τις υπηρεσίες του γενικότερα».
Δηλαδή ποια κονδύλια; Για ποια χρήματα συζητούν; Επίσης για το θέμα της μείωσης των τελών είναι προσπάθεια όλων των τελευταίων ηγεσιών του επιμελητηρίου. Ακόμα ακόμα η καλή σχέση του επιμελητηρίου με το Δήμο Τρίπολης πώς μεταφράζεται;
Επίσης στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη γράφεται ότι «Οι δύο πλευρές συζήτησαν, για την στενή συνεργασία που  πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην περιφέρεια και το επιμελητήριο, για θέματα όπως Τουρισμός, τοπική ανάπτυξη, αγροτικά  προϊόντα κλπ. Επίσης αναφέρθηκαν και στη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη λήψη αποφάσεων, όσον αφορά τη διαχείριση πόρων, κονδυλίων και την κατανομή τους  καθότι οι αποφάσεις για επενδύσεις στην Αρκαδία αφορούν άμεσα όλους τους επιχειρηματίες».
Μήπως ο κ. Κοκοσιέλης πρέπει πρώτα να ενημερωθεί; Πρέπει πρώτα να δει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις και οι δράσεις του Επιμελητηρίου; Μήπως πρέπει να δει πώς θα μεταφέρει προτάσεις επαγγελματιών της Αρκαδίας και όχι δικές του νεφελώδεις και «περίεργες» αναφορές, που ίσως δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις για το επιχειρείν στην Αρκαδία; 
Σας καλούμε για άλλη μια φορά σε διάλογο και συζήτηση για το μέλλον του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Μην δεσμεύετε το χώρο μας με γενικές εξαγγελίες. Κάνετε κακό να πολιτεύεστε ως υποψήφιος πολιτικού χώρου. Σας παρακαλούμε να επαναφέρετε τη συζήτηση σε γόνιμο διάλογο μεταξύ επιχειρηματιών της Αρκαδίας και να απομονώσετε πολιτικούς παράγοντες από τη διεξαγωγή των εκλογών. 
Επίσης το Σάββατο 5/11/2011 ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτό Επιμελητήριο» κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και μέλη του συνδυασμού συναντήθηκαν με επιχειρηματίες και επαγγελματίες των περιοχών στο Καστρί, στον Αγ. Πέτρο στις Ρίζες και στα Άνω Δολιανά. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τους επαγγελματίες της περιοχής ήταν και το θέμα της στήριξης των επιχειρηματιών και της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα κ. Μπουντρούκας δήλωσε ξανά ότι πρέπει η προεκλογική περίοδος να εξελιχθεί ως μάχη μεταξύ προτάσεων και ζήτησε να γίνει debate μεταξύ των υποψηφίων για το Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 1/11/2011 στη συνέντευξη τύπου ο κ. Μπουντρούκας κάνοντας εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση στα ΜΜΕ της Αρκαδίας,  κατάθεσε 4 προτάσεις που παραμένουν αναπάντητες. Μία απ’ αυτές είναι και η διεξαγωγή debate. Θεωρούμε ότι οι μέρες περνούν, την άλλη εβδομάδα οι επαγγελματίες ψηφίζουν και δεν έχει υπάρξει απάντηση από τους άλλους υποψηφίους.
Επίσης ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτό Επιμελητήριο» κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και τα μέλη του συνδυασμού, παραβρεθήκαν και στην γιορτή του Κάστανου που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος των Άνω Δολιανών. Ο κ. Μπουντρούκας συνεχάρη τους διοργανωτές και δήλωσε ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες ζωντανεύουν τα χωριά μας  και αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα  μας. 

Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου
«Ανοιχτό Επιμελητήριο»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;