ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ


Η δημιουργία νέου καταστήματος κράτησης στην περιφέρεια του δήμου Μεγαλόπολης διχάζει το δημοτικό συμβούλιο και προκαλεί διάσπαση στη συνοχή της πλειοψηφούσας παράταξης.
Κατά τη χθεσινοβραδινή, θυελλώδη και πολύωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία σημειώθηκαν αρκετές διακοπές προκειμένου να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων, υπήρξε αδιέξοδο.
Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων συμφωνεί στη δημιουργία φυλακών στη Μεγαλόπολη, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται από τις παρατάξεις και κυρίως η άρνηση ομάδας πέντε δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που διαφοροποιήθηκαν από τη θέση του δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα και κατέθεσαν αρνητική πρόταση, προκαλεί το αδιέξοδο.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπύρος Τσιριγώτης έκανε λόγο για συνεδρίαση-παρωδία και είπε ότι η πρότασή του για δημοψήφισμα την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, που έγινε αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, απορρίφθηκε από το δήμαρχο ως ανεφάρμοστη επειδή δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα παρά το γεγονός ότι προβλέπεται δημοψήφισμα στο νόμο του Καλλικράτη.
Σε κάποιο σημείο φάνηκε ότι θα βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, αφού διεκόπη η συνεδρίαση και οι επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν σε πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Φουσέκη, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που προέβλεπε την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της δημιουργίας φυλακών και συγκρότηση επιτροπής διεκδίκησης. Όταν όμως ο δήμαρχος μετέφερε την πρόταση αυτή στην παράταξή του, τα μέλη της δεν συμφώνησαν κι έτσι κατατέθηκαν τρεις προτάσεις σε ψηφοφορία.
Η πρώτη πρόταση του δημάρχου υπέρ της δημιουργίας φυλακών έλαβε 11 ψήφους και απορρίφθηκε, αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί να ψηφίσουν πρόταση που το ένα τρίτο της παράταξης της πλειοψηφίας απορρίπτει.
Η δεύτερη πρόταση Φουσέκη, που προήλθε από τη συνεννόηση των παρατάξεων κατά τη διαβούλευση των επικεφαλής στη διακοπή της συνεδρίασης, απορρίφθηκε και αυτή με 10 ψήφους και η τρίτη πρόταση της ομάδας των 5 διαφωνούντων από την παράταξη του δημάρχου είχε κι αυτή απόλυες κατά την ψηφοφορία κι έλαβε 4 ψήφους.
Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας με δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνοχής της παράταξής του και πως η διαφοροποίηση των συμβούλων του είναι περιστασιακή και μόνο για το θέμα των φυλακών.
Πρόσθεσε ότι τις ερχόμενες ημέρες το θέμα θα έρθει και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο με την ίδια πρόταση από μέρους του, υπέρ της δημιουργίας φυλακών και ξεκινά διάλογο και εντός της παρατάξεώς του και με τις άλλες παρατάξεις για να επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσοι πιστεύουν ότι θα προκαλέσει διάσπαση στη συνοχή της πλειοψηφούσας παράταξης είναι μακριά νυχτωμένος.
Αυτοί που κάνουν λόγω για δημοψηφίσματα είναι αυτοί που φοβούνται να πάρουν την ευθύνη της απόφασης, γιατί φοβούνται το φιάσκο της ΝΙΓΡΙΤΑΣ (προσλήψεις, προμήθειες κλπ.) και θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στους πολίτες σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Αυτοί που ψήφισαν κατά των φυλακών ήταν τρεις και όχι πέντε όπως αναφέρεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
λοιπόν σας στελνω ένα τρομερό κείμενο απο την ανοιχτή συνελευση καλαμάτας. για το ίδιο θέμα.

λόγω χώρου θα το αναρτήσω σε δυό σχόλια.

Οχι άλλες φυλακές - όχι άλλοι φύλακες

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011
14:15



"Κι όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει."

Τελευταία παρατηρούμε τους τοπικούς άρχοντες και τους δικηγόρους της περιοχής μας, να συναγωνίζονται στο ποιος θα είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της κατασκευής και λειτουργίας φυλακής στο Νομό μας. Υποστηρίζουν δε ότι αυτό είναι Παμμεσηνιακό αίτημα και πως σύσσωμος ο κόσμος επιθυμεί αυτή την εξέλιξη.
Αναρωτιόμαστε πότε και με ποιόν τρόπο ρωτήθηκε ο Μεσσηνιακός λαός επί του θέματος και επικαλούνται τόσο εύκολα την άποψη του; Πότε ενημέρωσαν για τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία μιας φυλακής στον τόπο μας; Δεν λένε βέβαια πως οι τιμές των ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή του σωφρονιστικού ιδρύματος θα μειωθούν δραματικά. Δεν λένε πως με πρόσχημα το επαχθές και βάρβαρο Μνημόνιο, δεν θα δημιουργηθεί ουσιαστικά καμιά νέα θέση εργασίας, αφού οι ανάγκες θα καλυφθούν με μετατάξεις από άλλους χώρους. Δεν λένε πως όσοι εργάζονται σε τέτοια περιβάλλοντα υπόκεινται σε βάναυση ψυχολογική πίεση από τα καρτέλ που ελέγχουν τις φυλακές και είτε θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, είτε θα διακινδυνεύσουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Δεν λένε λέξη πως όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα που έχουν φυλακές, κάνουν τα πάντα για να τις διώξουν. Αλήθεια, ποιος θέλει να ζει δίπλα σε μια φυλακή; Ξέρουμε όλοι καλά πως το Σωφρονιστικό μας σύστημα έχει αποτύχει οικτρά. Πόσοι, έστω και με τα κριτήρια της αστικής νομιμότητας, «αναμορφώνονται» μέσα στη φυλακή και βγαίνοντας γίνονται πάλι ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες; Το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατουμένων, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει αποδειχθεί πως ύστερα από την έκτιση της ποινής του, επανέρχεται στις φυλακές μέσα στον πρώτο χρόνο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και η συνεχεια.

Ποιος κερδίζει τελικά από αυτή τη διαδικασία; Οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι λίγοι μεγαλοδικηγόροι και κάποιες μεγάλες εταιρείες που θα έχουν σύμβαση με τις φυλακές.
Μας λένε πως είναι έργο αναπτυξιακό. Την στιγμή που κανείς τους δεν αντέδρασε ουσιαστικά στην κατάργηση του σιδηροδρόμου, που κανείς τους δεν λέει κουβέντα για τα ακατάλληλα σχολικά κτήρια και την κατάργηση - συγχώνευση πολλών σχολείων, που κανείς τους δεν χύνει ούτε ένα δάκρυ για την υποβάθμιση και στην πράξη απαξίωση του νοσοκομείου μας, που κανείς δεν έχει κάποια πρόταση για την αναχαίτιση της ερήμωσης της υπαίθρου, για το κλείσιμο του ΕΘΙΑΓΕ που είναι πλήγμα για την αγροτική παραγωγή, την υποβάθμιση του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, ονειρεύονται ανάπτυξη με τη δημιουργία φυλακής.
Γιατί χρειάζεται η Φυλακή; Τόσοι πολλοί είναι αυτοί που πρέπει να βρίσκονται έγκλειστοι και δεν χωρούν στα υπάρχοντα σωφρονιστικά ιδρύματα; Ιδιαίτερα τώρα που η Κυβέρνηση προτίθεται να μετατρέψει σε πταίσμα την κατοχή ναρκωτικών, εκτός από κλέφτες και δολοφόνους ποιους θα φυλακίζουν; Μήπως τους μεγαλοφειλέτες στο ΙΚΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία; Μήπως θέλουν τις νέες φυλακές για να κλείσουν τους γνωστούς σε όλους μας καταχραστές δημόσιου χρήματος, τους νεόπλουτους πολιτικούς και παρατρεχάμενους, που όλως τυχαία πάντα είναι αθώοι;
Οχι βέβαια. Οι φυλακές προορίζονται για τον απλό πολίτη, που ύστερα από την δική τους επιλογή να οδηγήσουν τη χώρα και την κοινωνία στον γκρεμό, είτε δεν θα έχει να πληρώσει το χαράτσι που του επιβάλουν είτε θα τολμήσει να διαμαρτυρηθεί απέναντι στις απάνθρωπες πολιτικές τους. Χρειάζονται τις φυλακές για να φοβίσουν όλους εμάς, για να φιμώσουν συνειδήσεις, για να αποτρέψουν τις προσπάθειες του λαού να ελευθερωθεί από τα δεσμά του ΔΝΤ της Ε.Ε της Ε.Κ.Τ και των εγχώριων υπαλλήλων τους.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η μαζική πρόσληψη νέων στις μονάδες καταστολής. 2100 νέες προσλήψεις κάνουν στην αστυνομία, όταν μάλιστα το περιβόητο «μια πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις» στο δημόσιο, δεν το επιτρέπει. Οχυρώνονται απέναντι στον εχθρό λαό. Ούτε είναι τυχαίο το πώς θα γίνουν μόνο 600 προσλήψεις εκπαιδευτικών ενώ συνταξιοδοτούνται 12000. Κλείνουν σχολεία και ανοίγουν φυλακές
Εμείς όμως ξέρουμε ότι το Σεπτέμβρη ΔΕΝ θα έχουμε διδακτικό προσωπικό, ΔΕΝ θα έχουμε βιβλία στα σχολεία, ΔΕΝ θα έχουμε γιατρούς, γάζες, φάρμακα στα Νοσοκομεία. ΔΕΝ ΘΑΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ.
Αλλά θα έχουμε Φυλακές. Φροντίζουν εκ των προτέρων για όσους αντιδράσουν, για όσους τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι.
Αντί για φυλακές ας χτίσουν σχολειά και ιατρεία στα χωριά, ας δώσουν στον κόσμο αυτό που του αξίζει και το έχει χρυσοπληρώσει. Οι φυλακές όχι μόνο δεν σημαίνουν ανάπτυξη για τον τόπο αλλά σηματοδοτούν την υπανάπτυξη του. Βαρεθήκαμε πια όλους αυτούς τους δημαγωγούς και ψευτοδημοκράτες.
Τόση Δημοκρατία, είχαμε να δούμε από τη Χούντα.

Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;