Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ


Συνεχίζουν την απεργία μέχρι μεσημέρι Παρασκευής τα ταξί


Συνεχίζουν τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής οι ιδιοκτήτες ταξί την απεργία και τους αιφνίδιους αποκλεισμούς, καθώς μετατέθηκε για αύριο στις 10 το πρωί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν οι τελικές τους αποφάσεις, παρά τις φήμες ότι η κινητοποίηση οδηγείται σήμερα σε εκτόνωση.
Ο λόγος της αναβολής, ήταν ότι θα πρέπει να συμμετέχουν στη συνεδρίαση  στην Αθήνα και οι εκπρόσωποι από τα σωματεία της επαρχίας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου Ηλίας Καραπατάκης, «με απόφαση ομόφωνη να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις». Προσέθεσε ότι τα ταξί παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ για τις κινήσεις της επόμενης ημέρας, αποφάσεις θα λαμβάνονται κάθε βράδυ από το διοικητικό συμβούλιο.
Πάντως, προς αποκλιμάκωση φαίνεται ότι βαίνει το θέμα της πολυήμερης απεργίας μετά τη δέσμευση εκ μέρους των 13 περιφερειαρχών, ότι δεν θα εκδώσουν νέες άδειες, έως ότου κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος και συγκεκριμένα ότι δεν θα υπογράψουν καμία από τις 4.600 αιτήσεις για άδειες κυκλοφορίας ταξί  και ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο του διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου, θα στηρίξουν το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί για τα πληθυσμιακά κριτήρια.

 Για τις διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας κλπ) οι Περιφερειάρχες ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί, εκτός και αν υπάρξει άλλη ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Μεταφορών ή Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των κυρώσεων σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Προτείναμε στους ιδιοκτήτες των ταξί να αποφασίσουν ανακωχή. Θα είναι προς όφελος όλων. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να υπάρξει επιτέλους ηρεμία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Είμαι βέβαιος ότι η πρότασή μας για αναστολή των κινητοποιήσεων θα εισακουστεί, γιατί αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι το συμφέρον τους.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είπε οτι «αλλάζουν τα δεδομένα» και για τον λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση προκειμένου να ζητηθεί η αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Προσέθεσε ότι «πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά θα επανέλθουμε το Σεπτέμβριο» .
Στην επαρχία, άλλωστε -και ειδικά στις τουριστικές περιοχές- εμφανίστηκαν οι πρώτες ρωγμές στο απεργιακό μέτωπο. Έτσι, μετά τη Ρόδο και την Κω, την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί της Λέσβου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;