ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΑΝΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Το μεσημέρι του Σαββάτου 14/08/2011 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην είσοδο της Τ.Κ. Χράνων σε δύο διαφορετικά σημεία, προφανώς από εμπρησμό.

 Η φωτιά κατέστρεψε περίπου 350 στρέμματα δασικής έκτασης και δεν έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Κέντρου Πυροσβεστικής - του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας – του Δήμου Μεγαλόπολης - των κατοίκων της περιοχής – της ΔΕΗ Α.Ε. – της Κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΡΝΑ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε
  1. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα.
  2. Τον Περιφερειακό Διοικητή Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο κ. Δεσινιώτη Κωνσταντίνο  για τον άψογο συντονισμό και την επιτυχή αντιμετώπιση του συμβάντος με εναέρια και επίγεια μέσα (συμμετείχαν 12 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες, 24 άτομα πεζοπόρα, 2 αεροσκάφη τύπου καναντέρ και 4 αεροσκάφη τύπου πεζετέλ).
  3. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης.
  4. Τους κατοίκους της περιοχής.
  5. Τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους στο Λ.Κ. ΔΕΗ Α.Ε. Μεγαλόπολης για την άμεση κινητοποίηση και στήριξη με μηχανήματα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.
  6. Την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για την στήριξή της παρέχοντάς μας μηχανήματα και τη γεώτρηση για άμεσο εφοδιασμό των οχημάτων με νερό.
  7. Το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Μεγαλόπολης που στήριξε ενεργά την προσπάθεια πυρόσβεσης.
  8. Το Δήμο Οιχαλίας που διέθεσε μικρό πυροσβεστικό όχημα και έμπειρο προσωπικό
Πιστεύουμε ότι πρέπει ο ανακριτικός έλεγχος που διεξάγεται να αποδώσει καρπούς και να διαλευκάνει τις αιτίες της πυρκαγιάς, γιατί ο τόπος μας δεν αντέχει άλλες τέτοιες καταστροφές.   
 Εκ του Δήμου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΑΝΕΡΓΟΙ - ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ