Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - Ο ΧΔΒΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ


Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΧΔΒΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεγαλόπολης στη συνεδρίαση της 27-7-2011 με θέμα “Περί χώρου διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων από τη ΔΕΗ”, μετά από τη δημοσίευση της υπογραφής στις 5-7-2011 της με αριθ. 200969 Κ.Υ.Α. των Υπουργών ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ με θέμα: Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο: “Κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε.” όπου η ΔΕΗ προχωράει στις διαδικασίες κατασκευής ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη στο εξαντλημένο Ορυχείο της Θωκνίας ερήμην της τοπικής κοινωνίας, αποφάσισε ομόφωνα.
Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεγαλόπολης είναι αντίθετη σε κατασκευή ΧΔΒΑ, όπως και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι καθολικά αντίθετοι, ο Δήμος Μεγαλόπολης με ομόφωνη απόφασή του και όλοι οι φορείς του λεκανοπεδίου.
Όπως είχαμε δηλώσει και με τις από 3-7-2008 και 23-2-2010 αποφάσεις μας (όταν είχε και τότε δημοσιευθεί το θέμα), δηλώνουμε και τώρα: Δεν θα δεχθούμε να δηλητηριαστεί το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης με βιομηχανικά απόβλητα, πάνω από τη μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη και πλησίον του μεγαλύτερου Αρχαίου Θεάτρου.
ΟΧΙ στο ΧΔΒΑ η Μεγαλόπολη να μη γίνει η χαβούζα της Νότιας Ελλάδας, σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. Αρκετά έχει επιβαρυνθεί το λεκανοπέδιο επί 40 χρόνια, είναι κορεσμένο και εκείνο που χρειάζεται είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τη ΔΕΗ όπως έχει υποχρέωση. Ο ΧΔΒΑ θα είναι η ταφόπλακα του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
Καταγγέλλουμε τη ΔΕΗ Α.Ε. και τα ανωτέρω Υπουργεία για την υπογραφή της ΚΥΑ.
Ζητάμε από τους βουλευτές Ν. Αρκαδίας να πάρουν δημόσια ξεκάθαρη θέση.
Καλούμε όλους τους πολίτες του λεκανοπεδίου σε εγρήγορση και επιφυλακή.
Σε περίπτωση ενδεχόμενης έναρξης υλοποίησης των ανωτέρω σχεδίων δηλώνουμε ότι συστρατευόμαστε όλοι σύσσωμοι, με τους φορείς και τους πολίτες του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης και θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα, για την αποτροπή αυτού του φοβερού περιβαλλοντικού εγκλήματος και καταδίκης Πολιτιστικής, Κοινωνικής, Οικονομικής, σε βάρος όλων μας αλλά και των επόμενων γενεών.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       
Κουτρής Αθανάσιος
ΤΑ ΜΕΛΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;