ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων(ΧΔΒΑ), όπως επίσημα εξήγγειλε την χωροθέτηση του η Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν υπάγεται σε κανέναν περιορισμό όσον αφορά το είδος των αποβλήτων που θα διαχειρίζεται. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση ο χώρος θα δημιουργηθεί για διαχείριση κυρίως (και όχι αμιγώς) αμιαντοτσιμέντου. Η Δ.Ε.Η. έχει εξαγγείλει (μέσω του διευθύνοντα σύμβουλου κ. Ζερβού) ότι δεν χρειάζεται το χώρο για διαχείριση άλλου υλικού πέραν του αμιαντοτσιμέντου και εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε μια τόσο αόριστη απόφαση από την κυβέρνηση (βιομηχανικά απόβλητα γενικώς), αμφισβητούμε την αξιοπιστία της, τις προθέσεις αυτών που την εξήγγειλαν και τα συμφέροντα το οποία εξυπηρετεί.
Εμείς ως πολίτες της Μεγαλόπολης και μελή της Ανοιχτής Συνέλευσης Μεγαλόπολης καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Συμμετέχουμε στο σημερινό κάλεσμα του Δήμου Μεγ/λης όπως και θα συμμετάσχουμε και σε οποιουδήποτε το κάλεσμα συνάδει με τις δικές μας διεκδικήσεις.
Ενημερώνουμε επίσης ότι σήμερα Τετάρτη 27/7/2011 ώρα 9:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Συνέλευση στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου /μπροστά απ' το Πνευματικό Κέντρο Πολύβιος /, στην οποία είμαστε όλοι καλεσμένοι να καταθέσουμε τις απόψεις μας και να συνδ ία μορφώσουμε τους στόχους μας και τους τρόπους διεκδίκησης τους. Η θεματολογία της συνέλευσης είναι ανοιχτή για το οποιοδήποτε ζήτημα απασχολεί τον καθέναν μας. Εκ των πραγμάτων θα συζητηθεί το ζήτημα του Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων το οποίο δε βλέπουμε ανεξάρτητα από άλλα καίρια ζήτημα, όπως η ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η. - ανεργία, τα οποία αποτελούν την τοπική έκφραση μιας γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, για την οποία ποτέ δεν μας ζητήθηκε ο λόγος.
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;