ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΑΙΝΙΟΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Με μεγάλη μας απογοήτευση, ενημερώνουμε το λαό της πόλης μας ότι η Πολιτεία λειτουργώντας αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά προχώρησε σε έγκριση Περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και τη λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης.
Η πολύπαθη περιοχή μας που υποφέρει για 40 χρόνια από τη ρύπανση και τη μόλυνση του Περιβάλλοντος από τη λειτουργία των Ορυχείων και των Λιγνιτικών Σταθμών της ΔΕΗ διαμαρτύρεται έντονα. Τα ρυπαντικά φορτία που έχουμε δεχτεί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και επίπεδο ζωής που ισχύει σε κάθε ευνομούμενη Ευρωπαϊκή χώρα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 15-7-2011 καταδίκασε τις μεθοδευμένες και παράνομες ενέργειες των τεσσάρων Υπουργών που υπογράφουν την ΚΥΑ και δήλωσε ότι με κάθε τρόπο θα υπερασπιστούμε το συμφέρον του Τόπου μας. ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
Να καταγγείλει τις μεθοδευμένες ενέργειες των αρμοδίων Υπουργών που αποφασίζουν ερήμην των πολιτών της περιοχής.
Να εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του για κατασκευή και λειτουργία ΧΔΒΑ στη περιοχή, εμμένοντας στις μέχρι τώρα ομόφωνες αποφάσεις του.
Να δηλώσει ότι θα αγωνιστεί μαζί με το λαό της περιοχής κινούμενο προς κάθε κατεύθυνση για την ακύρωση της ΚΥΑ.
Να καλέσει τους Υπουργούς, τα Πολιτικά Κόμματα, τους Βουλευτές του Νομού, το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Περιφερειάρχη και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να πάρουν άμεσα θέση, να προστατέψουν τα συμφέροντα της Μεγαλόπολης και να στηρίξουν το δίκαιο Αγώνα μας.
Να ορίσει Επιτροπή συντονισμού και αγώνα αποτελούμενη από το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ. Σ. και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων για το συντονισμό και την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος των κινητοποιήσεων.
Η Επιτροπή κατά τη συνεδρίαση της 23ης Ιουλίου μεταξύ των άλλων αποφάσισε :
Να προβούμε μαζικά στο συμβολικό κλείσιμο των ταινιοδρόμων του Λιγνιτορυχείου της ΔΕΗ, την Τετάρτη 27-7-2011.
Τόπος συγκέντρωσης η αίθουσα των συνεδριάσεων του Δ. Σ. στις 12 το μεσημέρι (οδός Λ. Ζέρβα), και με πορεία προς τους ταινιοδρόμους.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους, τους Φορείς της πόλης και Συλλόγους να συμμετάσχουν στη κινητοποίηση.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου σε εγρήγορση και δυναμικό αγώνα, προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο μετατροπής του Τόπου μας σε σκουπιδότοπο και επικίνδυνη βιομηχανική χαβούζα, που θα οδηγήσει στο μαρασμό και την ερήμωσή του.
Όλοι μαζί ενωμένοι στο δίκαιο αγώνα μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;