ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΒΟΥΡΑ


Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης

Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Σπύρου Τσιριγώτη, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Τρίτη 19-7-2011, καταγγέλλεται ο Πρόεδρος του Δ. Σ. για παραποίηση της απόφασης για το ΧΔΒΑ (της συνεδρίασης της 15ης Ιουλίου 2011) και ζητά την απόσυρση και την έκδοση νέας απόφασης.
Η παραπάνω καταγγελία δεν υποβλήθηκε στο Προεδρείο του Δ.Σ. όπως θεσμικά προβλέπεται, όμως αφήνει εντυπώσεις, δημιουργεί σύγχυση και παρερμηνείες στη κοινή γνώμη, μέσω των ΜΜΕ, που θίγουν το πρόσωπο του Προέδρου, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και την εν γένει  λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
             Για το λόγο αυτό θεωρώ υποχρέωσή μου να γνωστοποιήσω τα εξής:

1. Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α. τεσσάρων Υπουργών)΄Εγκρισης των Περιβαλλοντικών ΄Ορων  για την κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (Χ.Δ.Β.Α.) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ.
2. Η λήψη της Ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν θέση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενόψει μάλιστα της συζήτησης ενός σοβαρότατου θέματος για την περιοχή μας.
3. Στο εισηγητικό μέρος της απόφασης έχουν καταγραφεί οι θέσεις των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και όλες οι κατατεθείσες προτάσεις.
4. Στις παραγρ. 3, 5, 7 και 11 της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει αναρτηθεί στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» έχει διατυπωθεί σαφέστατα η σύνθεση όλων των απόψεων και των προτάσεων των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, που εκφράζουν τη βούληση για συνεχή και κλιμακούμενο αγώνα για την απόσυρση της Κ.Υ.Α.
5. Στην παρ. 11 ορίζεται η συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού και Αγώνα (πρόταση κοινής αποδοχής) αποτελούμενη από το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γ. Μπούρα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Κάβουρα και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ.κ. Σπύρο Τσιριγώτη, Ιωάννη Φουσέκη και Κων/νο Παγανό, για το συντονισμό των ενεργειών και την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος των κινητοποιήσεων.
6. Η  συγκροτηθείσα διαπαραταξιακή Επιτροπή καλείται να αναλάβει με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να συντονίσει τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που θα απαιτηθούν χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό και χωρίς την αποκλειστική δέσμευση του  10ημέρου απαραίτητα.

     Όμως,  λόγω της Δημοκρατικής μου ευαισθησίας,  θα φέρω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (Τετάρτη 27-7-2011) το θέμα προς συζήτηση, για να μην αφήνονται εντυπώσεις, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του,  και αν χρειαστεί να ληφθούν νέες αποφάσεις για το συμφέρον του Τόπου μας.

                                              Τάσος Κάβουρας
                                 Πρόεδρος του Δ. Σ. Μεγαλόπολης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;